Les Sitges ibèriques, parc lúdic cultural

Entre el segle III-I a.C.( fa més de dos mil anys) , molt a prop del nucli de La Torre, en l’indret que tots coneixem com el Pla de les Sitges de Camaró, s’aixecava un petit poblat de persones anomenats Ibers que en aquella època poblaven el país, era a l’època ibero-romana o romana-republicana.

Aquella gent vivien de l’agricultura cerealista amb el cultiu del blat, ordi, civada i mill així com algunes llegums  com les faves, pèsols i llenties, també sabem que cultivaven l’olivera i la vinya. Es situaven en un paratge molt proper a  una via de comunicació, avui encara hi podem observar les roderes que van retallar el travertí , els cereals eren emmagatzemats en les sitges excavades al travertí i els hi servien per conservar-lo llargs períodes de temps, el cereal era destinat al autoconsum i alhora a la venda a altres comerciants que passaven per la via. La moneda que aquella gent feia servir era el denari ibèric que era acunyat en bronze i que en lletres ibèriques portava inscrit el nom de la tribu.

Així també podem trobar al pla de les sitges altres elements com un dipòsit de recollida d’aigua, la base d’una vivenda ibèrica i una tomba.

Darrera actualització: 26.04.2023 | 14:16
Darrera actualització: 26.04.2023 | 14:16