Reunió informativa sobre els objectius per a la redacció del Catàleg d’Urbanitzacions en els municipis de l’Anoia Penedesenca

Dijous, 29 de març de 2018

Ahir dimecres 28 de març, a les 17h, a la sala d’actes del Centre Tecnològic i Comunitari de Masquefa, l'Alcade Jaume Riba, va assistir a la reunió informativa sobre la metodologia i els objectius dels treballs per a la redacció del Catàleg d’Urbanitzacions amb dèficits urbanístics en els municipis de l’Anoia Penedesenca, així com també la seva potencial contribució en la definició d’estratègies dins del sistema d’assentaments del Pla Territorial Parcial del Penedès.

 

A la reunió hi va haver la intervenció de Josep Armengol Tatjé, Subdirector General d’Acció Territorial i de l’Hàbitat Urbà de la Direcció General d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, Marc Darder Solé, Cap del Servei d’Acció en l’Hàbitat Urbà de la Dr. Gral. d’Ordenació del Territori i Urbanisme de la Generalitat, Ferran Barba Boada, Cap del Servei d’Urbanisme, Gerència de Serveis d’Habitatge, Urbanisme i Activitats de la Diputació de Barcelona, i Francesc Muñoz, Doctor en Geografia, professor al Departament de Geografia de la UAB.

Les comarques de la Vegueria Penedès, és a dir l’Alt i Baix Penedès, el Garraf i part de l’Anoia, tenen en el seu conjunt 207 urbanitzacions, de les quals 114 estan pendents de regularització urbanística. És a dir més del 50% de les urbanitzacions tenen una problemàtica difícil de resoldre.

A l’inici de la sessió , Marc Darder, va explicar que la Generalitat fa temps que treballa per posar al dia les 750 urbanitzacions que estan amb dèficits, i que ara s’ha encarregat a la Diputació la revisió del catàleg del Penedès, per tal d’incorporar la informació a la redacció del Pla Territorial.

Per la seva banda, Ferran Barba, va apuntar que les administracions estan prioritzant la resolució dels dèficits urbanístics de les urbanitzacions, conscients de les dificultats, però també de la necessitat.

La Diputació de Barcelona assumeix la contractació i supervisió dels treballs, encarregant-los a l’Observatori de la Urbanització de la Universitat Autònoma de Barcelona, que al llarg dels propers mesos i comptant amb la col·laboració dels ajuntaments portarà a terme l’elaboració del Catàleg, fent una fitxa de cada urbanització amb dèficits.

 

Darrera actualització: 29.03.2018 | 14:09