Vilanova d'Espoia va celebrar amb gran èxit de nou la 5a Festa de l’Olla de Murri i de la Cassola de Vinya

Dimarts, 13 de novembre de 2018 a les 10:00

El passat diumenge 11 de novembre Vilanova d'Espoia va celebrar la festa dedicada a la Cassola de Vinya i l’Olla de Murri. Enguany era la cinquena edició d’una festa que cada cop pren més protagonisme en el calendari local i que pren l’atenció no només dels torredans i torredanes sinó també d’altres municipis veïns.

Amb aquesta celebració, La Torre de Claramunt fa un homenatge a les seves arrels i al llegat de tots aquells que durant molts anys van treballar a la vinya, posant en valor elements tradicionals com la cuina de vinya i les barraques de pedra seca.

Un dels principals atractius de la fira és la degustació de la Cassola de Vinya i de l’Olla de Murri, una reivindicació de la cuina pagesa feta amb productes de la terra i de màxima qualitat. L’Olla de Murri era el menjar d’hivern dels pagesos de la zona que treballaven a les vinyes i estaven tot el dia fora de casa, està feta amb carn dels corrals de pagès i productes de la terra de l’època.

Per a participar de les degustacions s'havia d'adquirir un tiquet, al preu de 8 euros, que donava dret a un tast d’olla de murri, tast de cassola de vinya, acompanyat de vi o cava de la terra i també coca i bombons de postres.

Paral·lelament, mentre anaven coent les cassoles al foc de llenya preparades amb molta dedicació pels voluntaris, veïnes i veïns del poble de Vilanova d'Espoia, hi havia activitats que amenitzaven la jornada.
Durant tot el matí hi havia mercat de pagès amb parades amb productes alimentaris i de proximitat, parades relacionades amb els oficis del vi i de la vinya com cistellers, bufador de vidre i ferrer i activitats infantils relacionades amb la pagesia com una granja de gallines i el corral de la vaca. Els més petits, trobaven un taller de pintura al vi i un taller de manualitats amb els taps de suro. A més, al llarg del matí totes les persones interessades podien tastar el vi i el cava dels productors de proximitat.

Darrera actualització: 13.11.2018 | 11:36