La Torre de Claramunt compleix el 63% dels indicadors de transparència marcats pel Laboratori de Periodisme i Comunicació

Dimarts, 12 de març de 2019 a les 00:00

Tot i no aconseguir el segell Infoparticipa –ja que es necessita el compliment mínim del 75% dels indicadors- l’Ajuntament de La Torre ha aconseguit el reconeixement del compliment del 63% dels indicadors de transparència que marca el Laboratori de Periodisme i Comunicació (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona.

Amb aquesta puntuació, La Torre de Claramunt aconsegueix el primer lloc respecte als altres ajuntaments de la comarca que han aconseguit una puntuació per sota. Cal destacar també, que aquest primer lloc, és el tercer any consecutiu que s’assoleix i que l’ens municipal treballa per assolir més del 75% dels indicadors per tal d’aconseguir el segell el pròxim any.

Aquest segell Infoparticipa, que arriba enguany a la seva sisena edició, reconeix les bones pràctiques que es posen de manifest a les pàgines webs de les administracions públiques i es basa en els resultats d'avaluar els webs amb indicadors fixats a partir de la Llei de Transparència.

El Mapa InfoParticipa és una eina impulsada pel LPCCP de la UAB l'any 2012 per a fomentar la transparència i la qualitat de la informació de les administracions locals. L'any 2013, el LPCCP va plantejar l'atorgament del Segell Infoparticipa i, per a tal fi, es va crear el Consell Certificador, encarregat de contrastar les avaluacions de l'equip.

Els indicadors que utilitza el LPCCP per avaluar la informació publicada als webs de les administracions responen a les següents qüestions bàsiques: Qui són els representants polítics, com gestionen els recursos col·lectius, com gestionen els recursos econòmics, quina informació proporcionen sobre el municipi i la gestió dels recursos col·lectius, quines eines ofereixen per a la participació ciutadana.

Al Mapa Infoparticipa estan publicats els resultats de les avaluacions dels webs de tots els ajuntaments catalans. Per tal de rebre el Segell Infoparticipa, cal que els webs hagin rebut com a mínim una puntuació superior al 75% dels indicadors analitzats.

Darrera actualització: 12.03.2019 | 13:39