Eleccions municipals el 26 de maig per a persones estrangeres

Dilluns, 26 de novembre de 2018 a les 12:30

El proper dia 26 de maig de 2019 se celebraran eleccions municipals i els ciutadans i ciutadanes estaran cridats a exercir els seus drets polítics, en aquest cas, a través de l’elecció dels seus representants al Ple municipal.

La Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya informa que el marc normatiu actual permet que les persones estrangeres que siguin ciutadanes de la Unió Europea o de Bolívia, Cap Verd, Colòmbia, Equador, Islàndia, Noruega, Nova Zelanda, Paraguai, Perú, República de Corea, Trinitat i Tobago o Xile, puguin votar a les eleccions municipals, però per poder exercir aquest dret han de complir uns tràmits previs sense els quals no estaran inscrits al cens electoral, requisit indispensable per a fer-lo efectiu.

Encara que hagis participat anteriorment en processos electorals has de sol·licitar la teva inscripció en el cens electoral, que es pots realitzar personalment a l'ajuntament, per internet https://sede.ine.gob.es o correu postal, a partir de l’1 de desembre de 2018 i fins al 15 de gener de 2019.

Els terminis per garantir el dret de vot acaben el 30 de gener (nacionals de la UE) i el 15 de gener (nacionals dels altres països).

Darrera actualització: 26.11.2018 | 12:58

Imatges

eleccions municipals 2019