La Torre de Claramunt aprova, per unanimitat, un pressupost de 3,5 milions d’euros pel 2014

Dijous, 19 de desembre de 2013

Destaca el suport a l'activitat econòmica i turística i a les persones més vulnerables per evitar exclusió social

 L'Ajuntament de la Torre de Claramunt ja té aprovat el pressupost pel proper any 2014 després que els números rebessin el suport de tots els grups del consistori (CiU, PSC i ICV) i quedessin aprovats per unanimitat en el darrer ple municipal, fet que l'alcalde Jaume Riba va valorar com a molt positiu. En total, el pressupost és de 3,5 milions d'euros i es distribueix en diferents àmbits.
Pel que fa a promoció econòmica, s'ajuda a les iniciatives d'empreses i emprenedors per acompanyar-los en l'assoliment de l'èxit dels seus projectes a través de subvencions, per exemple, en el moment de començar l'activitat. També hi ha previst crear plans d'ocupació per aquelles persones que no tenen cap tipus de prestació i evitar, d'aquesta manera, crear bosses d'exclusió social al municipi.
En el mateix àmbit econòmic, el pressupost del 2014 destinarà diverses partides a la promoció turística de la Torre i a potenciar els seus indrets i rutes, així com el coneixement i divulgació d'aquells aspectes més rellevants del patrimoni arquitectònic i paisatgístic del municipi.
Pel que fa a l'apartat de política social, es garanteix el suport a les beques pels alumnes de batxillerat i als joves i adults que cursen diversos cicles formatius que es fan fora de la Torre.
En el capítol d'infraestructures i comunicacions, destaca la inversió en la millora de la comunicació entre Vilanova d'Espoia i les Pinedes de l'Armengol amb la finalització de la carretera que ara està en obres i també la millora de la via entre la carretera C-224 i l'enllaç amb la C-15 al seu pas per la Torre Baixa.
D'altra banda, del pressupost pel proper any, també cal remarcar l'aposta de l'Ajuntament per les campanyes de foment del reciclatge i del tractament de la matèria orgànica amb la implantació, a les zones del municipi on encara no hi és, del sistema d'autocompostadors i la recollida porta a porta amb opció de triturat de les restes vegetals de les cases que tenen jardí. L'equip de govern assegura que si els ciutadans de la Torre de Claramunt fan una bona gestió dels residus, les taxes del servei de recollida podran anar baixant progressivament.

Darrera actualització: 26.09.2016 | 10:24

Imatges