Transformació del pati de l'escola La Torre i Digitalització de l'escola Torrescasana guanyadors dels pressupostos participatius 2019-20
Avui 2 de novembre a les 13h es tancava el procés de votació dels II pressupostos participatius amb 316 vots en total. Les propostes guanyadores són provinents de les dues escoles, han estat la "transformació del pati de l'escola La Torre en un espai educatiu" i la "digitalització de l'Escola Torrescasana ".
Amb 62 vots ha guanyat la proposta , com descriuen en la plataforma Decidim : "Transformació del pati de l'escola/parc en un espai educatiu" de joc i moviment que afavoreixi les relacions de convivència i estimuli la creativitat i el joc lliure, col.locant estructures multijoc i circuits d'equilibri. Potenciar les possibilitats educatives, pedagògiques i de lleure. Adequar el pati a le necessitats de joc, experiementació, manipulació, observació. Aconseguir crear un ambient apte per continuar els aprenentatges.Es beneficiaríen tots els infants del municipi tant en temps escolar com durant el temps lliure. La ubicació seria la parc del Mil.leni"
Seguidament amb 52 vots ha guanyat la proposta : "Digitalització de l'escola Torrescasana : Les noves tecnologies, a més de ser un vehicle d’accés a la informació, que s’ha d’aprendre a utilitzar de forma adequada, ens permeten acostar el món real a l’aula i, fins i tot, poder interactuar-hi; també ens ofereixen la possibilitat de compartir el que sabem i el que hem après o bé de col·laborar amb altres per aprendre plegats.Creiem que la digitalització de les aules, com a eina de suport en la construcció de coneixement, poden ajudar el nostre alumnat en el seu procés d’aprenentatge a l’escola."
La resta de suports han quedat repartits de la següent manera : la ruta verda amb 48 vots, el gimnàs de l'escola Torrescasana amb 43, local per la joventut amb 37, arranjament de les sitges ibèriqes amb 22, la zona pic-nic amb 21, la sala de lectura amb 19 i la sala per persones grans amb 12 vots.
Andreu Siñol, regidor d'Hisenda i de Participació ciutadana comenta que "Tot i que l’equip de govern no s’implica directament en aquest procés de tria de projectes perquè volem que sigui la ciutadania, igualment prenem en valor totes les propostes obtingudes per tenir- les en compte com a reclam del poble, i les tindrem en consideració per possibles remodelacions dels equipaments i espais públics que tenim actualment "
Amb aquest procés, l'equip de govern es reafirma per a futurs processos participatius, doncs la voluntat és fomentar i potenciar la participació ciutadana per tal que els ciutadans s'impliquin en els processos i les actuacions que es duen a terme al municipi, sempre per un bon fi.
El procés va començar a principis de gener convidant als torredans i torredanes a participar en el projecte de participació ciutadana per proposar projectes amb un pressupost de 35.000 euros per repartir entre dos projectes a escollir pel poble.
Després de passar per una valoració tècnica, el procés es va aturar degut a la situació de la covid-19 i quan es va tornar a la situació de normalitsat, es va passar a la fase de votació, que han estat aquestes dues darreres setmanes del 19 d'octubre al 2 de novembre.
Des de bon començament, tot el procés ha estat vetllat per la comissió de seguiment, conformada per veïns i veïnes del Municipi de diferents nuclis, que s'ha anat reunint amb el comitè tècnic i administratiu de l'Ajuntament per fer el seguiment i estar informats dels progressos de les fases del procés en cada moment .
Un cop escollits els projectes guanyadors, restarà la reunió de valoració per part dels tècnics, la comissió de seguiment i finalment l'execució de les obres.