La Torre de Claramunt es declara MUNICIPI FEMINISTA

Dilluns, 18 de maig de 2020

En el Ple celebrat dimecres 13 de maig 2020, l'Ajuntament refermava el seu compromís amb la lluita contra les desigualtats, la violència masclista, i la discriminació dels col·lectius LGTBI, aprovant per unanimitat una moció presentada per Esquerra Republicana i recolzada per tots els grups municipals en la qual s'acorda declarar La Torre de Claramunt Municipi Feminista.

 

La moció diu entre d'altres : "Els governs locals poden utilitzar les seves competències per cooperar a favor d’una igualtat més gran. El feminisme és una oportunitat perquè tots i totes, homes i dones, comencem a viure d’una altra forma les nostres ciutats i la convivència que s’hi produeix, i exercim la igualtat de manera efectiva en tots els aspectes de la vida".

I els acords que s' hi poden llegir són : 

PRIMER. Declarar la Torre de Claramunt, municipi feminista.

SEGON. Sumar-se al Decàleg per a la construcció de ciutats feministes elaborat per les alcaldesses de la comarca del Baix Llobregat, el Centre d’Estudis Comarcals i el Consell de les dones del Consell Comarcal del Baix Llobregat, fet públic el 23 de març de 2018 en el marc de la presentació del 5è Congrés de dones del Baix Llobregat. I implementar progressivament les mesures que s’hi proposen, dedicant-hi els recursos necessaris per fer efectives les polítiques feministes i d’equitat.

TERCER. Adherir-se a la Carta Europea per a la Igualtat de Dones i Homes a la Vida Local.

QUART. Fer visible el compromís de suport municipal amb les demandes del moviment feminista.

CINQUÈ. Treballar per la universalització i extensió dels serveis públics relacionats amb la sanitat, serveis socials i atenció a les dones i atenció de la infància: des d’escoles bressols i hospitals, fins als serveis de dependència i atenció a les persones.

SISÈ. Establir clàusules per evitar l'escletxa salarial entre homes i dones als contractes i licitacions que efectuï l'ajuntament, evitant la contractació amb aquelles empreses en les quals es detectin aquesta escletxa salarial en qualsevol dels seus estaments, posant especial atenció a les diferències salarials intersectorials en sectors especialment feminitzats (neteja d’edificis municipals, servei d’atenció domiciliària i ajuda a la llar, entre d’altres).

VUITÈ. Establir un protocol d’actuació per evitar la discriminació laboral de les persones LGTBI i dones migrades i racialitzades i apostar públicament per la seva contractació pública i privada, així com per la seva visibilitat.

NOVÈ. Traslladar aquests acords a Ca la Dona, a la Direcció General d’Igualtat de la Generalitat de Catalunya, a l’Institut Català de les Dones (ICD), a PIMEC (Petita i Mitjana Empresa de Catalunya), a l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, a la Federació de Municipis de Catalunya, al Consell Comarcal, als sindicats i al conjunt d’entitats socials del municipi.

Darrera actualització: 18.05.2020 | 14:28