Procés d'eleccions per a escollir la representació del primer Consell d'Infants de La Torre de Claramunt pel curs 23/24.

Dimarts, 14 de novembre de 2023

L'Escola Torrescasana i l'Escola La Torre ja han començat el procés d'eleccions per a escollir qui seran els i les representants del primer Consell d'Infants de La Torre de Claramunt pel curs 23/24.

El Consell d’Infants és l’òrgan de participació infantil on els consellers i conselleres (infants de 5è i 6è de primària del municipi) fan de representants dels infants del poble sobre temes que els preocupa o els interessa canviar i/o millorar al poble.

Anualment, es presenta a Ple Ordinari la tasca realitzada durant el curs i l’equip polític és responsable de posar en funcionament el projecte treballat pel Consell d’infants.

Es reivindica, així, la participació dels infants en la vida pública com una forma de millorar la seva qualitat de vida i la de la resta de ciutadans, d’una banda, i la democràcia com a sistema polític, d’una altra. Per tant, és l’espai institucional que permet l’exercici dels Drets dels Infants (La Convenció sobre els drets de l’Infant és un dels tractats més referendats del món, ja que, segons UNICEF, ha estat ratificat per 193 Estats, gairebé tots els membres de Nacions Unides). 

Darrera actualització: 14.11.2023 | 11:30