Presentació " Descobrint l'antic nom de les cases de Vilanova d'Espoia i la Serra"

Dilluns, 7 d'agost de 2023 a les 00:00

En el marc de la Festa Major de Vilanova d'Espoia que va començar divendres 4 d'agost, un dels primers actes que es van realitzar al Centre Recreatiu de la mà del president de l' Associació, sr. David Calvo, va ser la Presentació del llibre " Descobrir l'antic nom de les cases de Vilanova d'Espoia i la Serra ".

Primerament es va fer la presentació de l'acte per part del President David Calvo, li va passar la paraula l'alcalde Jaume Riba que va agrair la participació i felicitar a tots els participants per la tasca realitzada mostrant una gran satisfacció pel resultat obtingut i finalment la portaveu del grup, La Sra Flora Legaspi, va fer la darrera explicació de com s'havia desenvolupat el projecte i mostrant el resultat final amb la projecció del mateix.

Al final de l'acte es va fer entrega d'un exemplar a tot el veïnat propietari d'alguna de les cases protagonistes del recull. 

L'objectiu inicial que va portar al desenvolupament d'aquest gran recull va ser que des de Serveis Socials es volia promoure la participació activa de la gent gran mitjançant alguna activitat per afavorir la cohesió social i proximitat.

Arrel de la primera visita per part de Serveis Socials Bàsics per presentar la proposta sorgeix  el projecte  dels propis participants que era la de crear una petita memòria històrica recollida a través de fotografies amb l´original i antic nom de cada casa i masia existents amb el propòsit de poder traslladar aquesta informació de valor històric i social a tot el poble de Vilanova d'Espoia i la Serra .

Les trobades mensuals s'han anat fent durant tot un any i mig els dimarts de 11 a 13h del migdia a la rectoria de l'Església, on es va anar fent tot el recull d'informació i arxivant les fotografies casa per casa, potenciant de forma notable la cohesió de grup, la generació de coneixements i l´enfortiment del vincle social i comunitari amb les persones grans.

 

Darrera actualització: 07.08.2023 | 12:43

Imatges