Matinal portes obertes a La Mina María Asunción de La Torre de Claramunt

Dilluns, 3 d'abril de 2023 a les 00:00

Aquest diumenge 2 d’abril ha tingut lloc una jornada de portes obertes de la primera fase de recuperació de la Mina María Asunción situada al Pla de la Torre (ctra. C-244 km.7). 

L’activitat va comptar amb la presència de l’alcalde del municipi, Jaume Riba acompanyat de tots els regidors i també dos historiadors de l'empresa Cat patrimoni que van ser qui van realitzar les visites guiades.

També es va poder visitar una petita exposició d’eines que s’utilitzaven en l’explotació minera, una presentació fotogràfica dels fòssils d’elefant antic de fa 1.000.000 anys i finalment un vermut de cloenda per a tots els assistents.

La construcció de la mina Maria Asunción està estretament relacionada amb el desenvolupament de la manufactura del cotó de la vila d’Igualada durant la segona meitat del segle XIX, concretament quan diferents industrials igualadins varen projectar i aixecar fàbriques accionades amb vapor. Arran d’aquest fet, sorgeix un gran interès per les explotacions dels jaciments de carbó a la comarca.

L’alcalde ha explicat que “la museïtzació de la mina Maria Asunción pretén interpretar, divulgar i posar en valor un espai actualment oblidat, però que ha deixat un important patrimoni històric i documental per La Torre de Claramunt i així, incorporar aquest bé patrimonial a l’oferta turística i cultural del municipi”.

Darrera actualització: 03.04.2023 | 14:17

Imatges