L’Ajuntament de la Torre de Claramunt instal·larà plaques solars fotovoltaiques en edificis municipals

Dilluns, 10 d'octubre de 2022 a les 00:00

Aquest 2022 l’Ajuntament ha fet una gran aposta per la sostenibilitat i es realitzaran actuacions d’estalvi energètic com ara la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques al  centre social Sant Joan Baptista.

Per part de l’Ajuntament ha estat adjudicat el contracte menor d’obres d’instal·lació de plaques solars fotovoltaiques per autoconsum elèctric a la teulada del centre social St. Joan Baptista i es preveu l’inici de les obres a mitjans del mes d’octubre i la seva finalització a principis del mes de novembre.

Els cost d’adjudicació ha estat  de 23.293,71.-€ IVA inclòs a l’empresa ELM SL i consisteixen en la instal·lació de 48 plaques per a generar una potència de 21,8 kW, a banda de la resta d’instal·lacions complementàries per al seu funcionament. L’energia produïda serà injectada a la xarxa en el mateix moment de la seva generació i paral·lelament. 

Les obres son finançades amb una subvenció extraordinària de la Diputació de Barcelona i dita instal·lació ha de contribuir, a banda de a la reducció d’emissions de CO2 (d’acord amb els compromisos de l’Agenda 21 local a què l’Ajuntament es va comprometre), també a una reducció de la despesa en energia elèctrica de l’edifici.

L'alcalde sr. Jaume Riba, explica que “l’Ajuntament ha de predicar amb l’exemple i apostar per instal·lacions d’energies renovables, de fet, ja es va començar amb la instal·lació de biomassa a l'escola Torrescasana, tant pensant en un  estalvi energètic com econòmic.” 

A més, el consistori està treballant amb un nou projecte d’instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a l'escola La Torre..

Darrera actualització: 06.10.2022 | 09:13