Els ajuntaments de la Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia, de Capellades i de la Pobla de Claramunt han cofinançat les 4 càmeres per la prevenció d'incendis instal.lades a La Serra de Miramar

Dimarts, 7 de febrer de 2023

La Serra de Miramar compta amb quatre noves càmeres, un sistema de videovigilància forestal per detectar possibles incendis en el bosc. Les càmeres instal·lades estratègicament permetran detectar possibles columnes de fum o fer el seguiment d’un incendi actiu i avaluar-ne l’evolució a la zona.

Les càmeres, cofinançades pels ajuntaments de la Torre de Claramunt, de Vallbona d’Anoia, de Capellades i de la Pobla de Claramunt, poden ser consultades per tothom a través de vigilant.cat i se sumem als recursos, a les eines de què disposen les Agrupacions de Defensa Forestal i els Bombers de la Generalitat per a la prevenció d’incendis.

Aquest sistema de vigilància forestal el gestiona el Secretariat de Federacions i Agrupacions de Defensa Forestal a través del web Vigilant.cat. Consta d'una àmplia xarxa de càmeres arreu del territori que donen suport al sistema de vigilància d'incendis forestals, i també poden ajudar a fer-ne el seguiment quan estan actius.

Aquestes noves càmeres se sumen a d’altres que ja hi ha instal·lades a la zona, com les quatre situades a Pinedes d’Armengol, tres amb la instal·lació a càrrec de l’Ajuntament de la Torre de Claramunt i una, de l’Ajuntament de Carme, amb la col·laboració dels propietaris de la Torre.

Darrera actualització: 7.02.2023 | 09:54