Els ajuntaments de la Torre de Claramunt, Vallbona d’Anoia, de Capellades i de la Pobla de Claramunt han cofinançat les 4 càmeres per la prevenció d'incendis instal.lades a La Serra de Miramar

Dimarts, 7 de febrer de 2023 a les 00:00

La Serra de Miramar compta amb quatre noves càmeres, un sistema de videovigilància forestal per detectar possibles incendis en el bosc. Les càmeres instal·lades estratègicament permetran detectar possibles columnes de fum o fer el seguiment d’un incendi actiu i avaluar-ne l’evolució a la zona.

Les càmeres, cofinançades pels ajuntaments de la Torre de Claramunt, de Vallbona d’Anoia, de Capellades i de la Pobla de Claramunt, poden ser consultades per tothom a través de vigilant.cat i se sumem als recursos, a les eines de què disposen les Agrupacions de Defensa Forestal i els Bombers de la Generalitat per a la prevenció d’incendis.

Aquest sistema de vigilància forestal el gestiona el Secretariat de Federacions i Agrupacions de Defensa Forestal a través del web Vigilant.cat. Consta d'una àmplia xarxa de càmeres arreu del territori que donen suport al sistema de vigilància d'incendis forestals, i també poden ajudar a fer-ne el seguiment quan estan actius.

Aquestes noves càmeres se sumen a d’altres que ja hi ha instal·lades a la zona, com les quatre situades a Pinedes d’Armengol, tres amb la instal·lació a càrrec de l’Ajuntament de la Torre de Claramunt i una, de l’Ajuntament de Carme, amb la col·laboració dels propietaris de la Torre.

Darrera actualització: 07.02.2023 | 09:54