Dissabte 2 de Setembre, es representava a Vilanova d'Espoia la dansa i la música de Bulgària

Dilluns, 5 de setembre de 2022 a les 00:00

A Calella el divendres 2 setembre es realitzava l’acte inaugural, punt de partida per la resta dels diferents grups que es traslladaven a les vint-i-cinc poblacions d'arreu de Catalunya que reben les JIF aquest 2022 . A Vilanova d'Espoia hi va actuar el grup de Bulgària i compartien l'escenari amb l'actuació del Grup de Caramelles de Vilanova d'Espoia, els Gegants de Vilanova d'Espoia i el grup Esbart Dansot de Capellades.

Aquest festival és diferent de la resta perquè no es localitza en una sola ciutat, sinó que es reparteix per tot Catalunya i sense aquestes poblacions no podria existir.
La cloenda de les Jornades Internacionals Folklòriques serà a Falset, el dissabte 10 de setembre.

Enguany s'han celebrat els 50 anys d'aquest Festival sota el lema ‘les danses dels pobles pel nostre poble’ i sempre apostant per potenciar la internacionalització de la cultura popular catalana a l’exterior i portant cultures d’arreu del món a Catalunya. Més de tres-cents grups són els que han passat per Catalunya al llarg dels anys i això ha permès conèixer les tradicions de vuitanta països. 

L'espectacle a Espoia va ser protagonitzat pel conjunt de dansa popular “Detelini” establert a Bulgària el 1989 de la mà de Nedka i Kolio Kavrakov.
Actualment, el conjunt compta amb 120 intèrprets d’entre 5 i 28 anys format per danses de totes les sis regions etnogràfiques de Bulgària, però principalment de la regió etnogràfica de Tràcia. 

Ha representat el país més de 45 vegades en festivals internacionals a diferents països del món i al llarg dels anys, el conjunt ha anat conservant el ric patrimoni i el folklore tradicional búlgar de generació en generació.

Darrera actualització: 05.09.2022 | 10:38