Conferència «Associacionisme i Ateneus del segle XXI» a càrrec de Pep Morella, president de la FAC a Vilanova d'Espoia

Dilluns, 24 d'octubre de 2022 a les 12:00

Al Centre Recreatiu de Vilanova d'Espoia  es va organitzar una conferència sobre "Associacionisme i Ateneus del segle XXI" a càrrec del senyor Pep Morella, president de la Federació d'Ateneus de Catalunya. 
La conferència es va dur a terme ahir diumenge 23 d'octubre a les 11 hores al local del Centre .

Previ a la conferència els expresidents del centre, el Sr.Màrius Torres, el sr. Pascual Domingo i la sra.Josefina Solé  van exposar tota la feina que es va fer des de l’inici de la recuperació de l'edifici fins l’actualitat amb els detalls del gran esforç que va fer el poble invertint moltes hores de feina per recuperar aquest espai, així com la feina voluntària també del Sr. Antoni Esquerra en la realització de tràmits molt complexes que van tenir com a resultat aconseguir l’objectiu de recuperar el Centre per al poble de Vilanova d’Espoia.
L’acte va ser conduït pel president actual de la Junta del Centre Sr. David Calvo i també va participar exposant en nom de la nova junta i la feina que s’està realitzant per part de la Sra. Meritxell Saleta coma Secretaria de l’entitat actualment.
L’alcalde, sr. Jaume Riba, va donar la benvinguda als assistents i al President de la Federació Catalana d’Ateneus i va destacar la gran tasca i esforç de la gent de Vilanova d’Espoia per treballar per la Cultura i el manteniment de les tradicions populars al nostre municipi  i la seva capacitat de transmetre aquestes costums i tradicions a les noves generacions.

Al segle XIX van proliferar per tot Catalunya els ateneus, entitats de foment de la cultura i millora de la societat. El model es va importar de França i Anglaterra, però de seguida va arrelar entre nosaltres i es va adaptar a les característiques del país. Els ateneus han arribat als nostres temps i s'han federat per continuar treballant en la millora de la qualitat de vida. 

Darrera actualització: 24.10.2022 | 14:38

Imatges