7a edició de la Cassola de Vinya amb gran èxit de participació.

Dimarts, 14 de novembre de 2023 a les 00:00

Aquest diumenge 12 de novembre, La Torre de Claramunt ha acollit la setena edició de la Festa de la Cassola de Vinya amb activitats durant tot el matí .
El protagonisme de la Festa se l'emportava la degustació de la cassola de vinya que va estar cuinant-se des de primera hora del matí en una gran olla amb foc de llenya i que tothom qui volgués en podia fer el tast .
La Cassola de Vinya era el menjar d'hivern dels pagesos que treballaven a les vinyes de sol a sol. Els ingredients que es fan servir són de temporada i carns dels corrals de pagès, tot elaborat amb productes de proximitat.

La jornada va començar a les 10 del matí al recinte Torresport on hi havia el Mercat del Rabasser amb parades amb productes alimentaris i de proximitat. També hi va haver la Mostra d’Oficis del Vi i de la Vinya amb demostracions i exposicions com la del cisteller, el boter i fassina d’aiguardent. A la mateixa vegada, el visitant va poder gaudir d’una exposició de tractors antics a càrrec dels Amics del Tractor d’Època del Bages
També hi havia una mostra i degustació de vins i caves i la música en directe a càrrec de “Virgínia i Gepe”.

Per als més petits hi va haver dos tallers, un d'ells “Tallers de manualitats de la vinya i la terra” a càrrec de “El Taller” i  un altre on l’entitat Barraques Artesanals de Pedra Seca que ensenyaren als nens i nenes la construcció de murs de pedra seca en miniatura.

Ens va acompanyar el President del Consell Comarcal, sr. Jordi Parcerisas, l'alcalde d'Igualada, sr. Marc Castells i la regidora de Cultura d'Igualada, la sra.Sandra de la Iglesia, i els acompanyants,  amb qui es va realitzar la visita al castell liderada per en Josep Maria de Febrer, un dels propietaris que ens van fer una molt interessant visita a l'interior del Castell de La Torre de Claramunt.

Seguidament, es van dirigir cap a la Fira i van anar visitant les parades al recinte juntament amb la resta de regidors de l'equip de govern i oposició,  acabant amb el  tast de la cassola de vinya, com no podria ser d'altra manera.

Abans d'acabar la Festa, el president Jordi Parcerisas, va fer la visita a l'Ajuntament i va signar el llibre d'honor.

L'alcalde Jaume Riba ha qualificat la jornada molt satisfactòria i va comentar molt orgullosament  que la " la festa de la Cassola de Vinya és per a gaudir d’una festa que ens ensenya d’on venim i de la que podem aprendre costums que ens defineixen com a poble”.

Darrera actualització: 14.11.2023 | 12:53