Participació juvenil per habilitar un espai juvenil a La Torre (procés tancat)

Dilluns, 5 de juliol de 2021

La regidoria de joventut de l'Ajuntament de La Torre de Claramunt va realitzar un procés participatiu amb totes les persones joves del municipi per tal de definir un nou model de gestió per l’espai jove de La Torre.

Des de fa anys es detecta la necessitat de disposar d’un espai de trobada propi entre els i les joves del municipi, concretament, al Pla Local de Joventut 2016 – 2019 ja es feia palesa aquesta necessitat. Amb el nou Pla aprovat enguany pels propers 4 anys 2020 – 2024 es van marcar unes línies estratègiques per iniciar aquest procés i aconseguir “generar una xarxa d’espais públics de servei i oferta de recursos que puguin actuar com a referència per al col·lectiu jove, tant per relacionar-se amb l’administració com per usar-los com a punt de trobada, relació i socialització”.

És per això, que l’Ajuntament va fer la petició a la Diputació de Barcelona (a través de l’empresa Portacabot) pel recurs d’un “Pla de Dinamització d’equipaments juvenils” amb la voluntat de promoure l’obertura d’un espai destinat als i les joves del municipi.

Aquest Pla ha permès conèixer i analitzar les inquietuds i propostes que puguin tenir el col·lectiu jove en relació al nou equipament i definir com serà, per tal de trobar l’equilibri entre el consistori i les persones joves.

Per a l’elaboració de l’informe s’ha considerat imprescindible habilitar diferents canals participatius per escoltar la veu de les persones joves. D’una banda, s’han realitzat dues sessions participatives: una per la franja d’edat adolescent (aprofitant el Casal d’estiu Jove) i una altra per la franja d’edat jove / adulta. D’altra banda, s’han aprofitat els resultats de l’enquesta realitzada a principis d’any en relació al Pla Local de Joventut, on es van aconseguir un centenar de respostes i on també es preguntava per la voluntat d’un equipament juvenil.

Darrera actualització: 15.03.2022 | 13:14