Vilanova d'Espoia ha gaudit de la 49a Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya amb el grup equatorià SAIHUA  

Dimecres, 8 de de setembre de 2021 a les 00:00

Des del 3 i fins el 12 de setembre, en un grup important de poblacions de Catalunya acullen a artistes i participants de la 49ª edició de les Jornades Internacionals Folklòriques (JIF) de Catalunya i el passat diumenge 6 de setembre va ser al  nucli de Vilanova d'Espoia de La Torre de Claramunt on hi van actuar el grup equatorià SAIHUA  i on van assistir més de 300 persones que van poder gaudir de l'acte.

A partir de les 6 de la tarda es feia la benvinguda i l'acte de rebuda a la plaça de l'església on l'lacalde Jaume Riba, la presidenta del centre recreatiu de Vilanova d'Espoia i la representant d'Adifolk, i un representant del grup SAIHUA,  després dels parlaments , signaven un escrit al llibre de visites del  Centre Recreatiu . Els gegants i un grup de caramelles  també van ser- hi presents . Desde l'església es van dirigir cap a l'escola Torrescasana on les entitats participants van oferir balls folklòrics de la seva cultura a l'Escola Torrescasana. La jornada cultural acabà amb l'actuació de les caramelles de Vilanova d'Espoia i en especial amb una cançó sorpresa cantada en castellà dedicada al grup equatorià.

Les 49enes JIC - Catalunya compten amb un seguiment de més de 10.000 espectadors al llarg dels 10 dies de celebració amb grups molt variats i de diferents procedència internacionals, i  estan organitzades per l’Associació per a la Difusió del Folklore (ADIFOLK) comptant amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Xarxa de Municipis de la Diputació de Barcelona, la Diputació de Lleida, la Diputació de Tarragona i la Diputació de Girona, junt amb els ajuntaments que acullen les jornades, mitjans de comunicació i empreses.

Darrera actualització: 08.09.2021 | 14:19