S'inicien les obres de millora de la seguretat al pont de la BV-2135 sobre el torrent del Masnou

Dilluns, 7 de juny de 2021 a les 00:00

Diputació de Barcelona ha començat ja les obres de millora de la seguretat al pont de la BV-2135 sobre el torrent del Masnou, a la carretera d'Espoia, amb reforç de la plataforma i noves barreres de contenció.

Com bé informa la web de Diputació de Barcelona i es transcriu:  "Les obres tenen per finalitat millorar la comoditat i la seguretat viària amb la renovació dels sistemes de contenció i les capes d’aglomerat existent, així com de la senyalització horitzontal i vertical en aquest punt.

L’actuació, que compta amb un pressupost de 167.479 euros i un termini d’execució de dos mesos, inclou el reforç de la plataforma del pont amb una llosa de formigó armat que proporciona major resistència estructural als voladissos, necessari per encastar-hi amb seguretat les noves barreres, que seran substituïdes per unes de noves que complexin amb la normativa de seguretat vigent. Així mateix, també s’estendrà una nova capa d’aglomerat asfàltic sobre la nova llosa de formigó i es pintaran les marques viàries i nous senyals verticals.

 En aquests punt la carretera BV-2125, l’accés al pont venint de Capellades és després d’un revolt de 90º a l’esquerra que va ser objecte de millora recentment, amb una secció tipus existent d’una plataforma de vuit metres distribuïda en dos carrils de 3,17 metres, vorals de 0,30 metres i zones per a barrera de contenció de 0,53 metres a cada costat. El desnivell entre la calçada del pont i el fons del torrent és de 12 metres.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar” i 9 “Indústria, innovació i infraestructures”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS."

Darrera actualització: 20.09.2021 | 10:00

Imatges

mapa obra