Reunió informativa a Pinedes de l’Armengol sobre les inversions previstes per l’Ajuntament i la companyia Aigües de Rigat

Dimarts, 17 d’octubre de 2023

El passat 5 d’octubre al Centre social Font de l’Armengol de Pinedes, es va realitzar una trobada amb el veïnat amb l’objectiu d’exposar i explicar l'evolució en descens dels nivells d’aigua al pou de Pinedes de l’Armengol i les solucions que es proposen per garantir, de cara al futur, l’ús de l’aigua per les persones .

Adjunt trobareu l'enllaç per consultar la gravació de la reunió per totes aquelles persones que no van poder assistir-hi.

Es proposa una inversió molt important de interconnexió per evitar l'aïllament de la xarxa de Pinedes, una connexió entre el dipòsit de Cal Cubé i el dipòsit de Pinedes de 2,5 km de canonada soterrada amb un valor aproximat de 820.000 euros i que està prevista de construir amb la màxima celeritat possible a inicis del 2024.

En aquest moment el projecte d’aquesta actuació està en redacció i l’Ajuntament ja ha aconseguit 315.000 euros de finançament per part de l’Agència Catalana de l’aigua .

A demés el Gerent d’aigües de Rigat el Sr. Francesc Giralt i el cap d’explotació el Sr. Antonio Narváez varen explicar detalladament conjuntament amb l’Alcalde, el Sr. Jaume Riba, les  inversions previstes en la xarxa de Pinedes de l’Armengol en els propers 2 anys per tal d’optimitzar la seva eficiència i reduir les pèrdues de rendiment .

Això s’aconseguirà amb la substitució de canonades de distribució als carrers de Pinedes inicialment en els trams on es concentren majoritàriament les avaries i fuites d’aigua, així com amb la col·locació de diverses vàlvules de regulació de pressions comandades o automatitzades que regulen les pressions en funció de la demanda i de l’hora del dia.

En definitiva, unes inversions previstes globals d’aproximadament 1,5 milions d’euros amb el finançament de l’Agència catalana de l’aigua, l’Ajuntament de la Torre de Claramunt  i la pròpia companyia Aigües de Rigat, que tenen com a objectiu modernitzar la xarxa, i assolir nivells òptims de funcionament de la xarxa d’aigua amb els majors rendiments possibles .

Darrera actualització: 19.10.2023 | 12:51