Primera fase del Pla zonal de la xarxa de carreteres locals de la Diputació de Barcelona

Dilluns, 14 de juny de 2021 a les 19:00

Cinc camins de la comarca de l’Anoia formen part de la primera fase del Pla zonal de la xarxa de carreteres locals de la Diputació de Barcelona, que preveu fer una inversió global en el conjunt de la comarca de 3,6 milions d’euros. El Pla zonal es considera un instrument de suport als ajuntaments atès que suposa una millora de la xarxa viària i representa per a les administracions locals un important estalvi de despesa. Té una vigència de 15 anys, revisable cada cinc per adaptar-lo a l’evolució del territori.

Una de les principals actuacions que es duran a terme és el camí que passarà a ser carretera és el de Vilanova d’Espoia, que amb una longitud de 1,45 km, té prevista una inversió de 637.000 euros. Aquest camí comunica el nucli de Vilanova d’Espoia i la urbanització les Pinedes de l’Armengol a la Torre de Claramunt, i suposa la perllongació de l’actual carretera BV-2135 servint al trànsit intermunicipal entre els dos nuclis i aquest corredor viari. D’acord amb el calendari previst, les obres d’aquest camí també començaran el primer trimestre de 2024 i un cop sigui carretera tindrà el codi B-4422.

Aquestes inversions es van presentar ahir dimarts en un acte a l’Arxiu Comarcal presidit pel diputat d’Infraestructures Viàries i Mobilitat, Pere Pons, que va estar acompanyat del president del Consell Comarcal de l’Anoia, Xavier Boquete. Van assistir-hi també els alcaldes i regidors dels municipis beneficiàries d’aquestes actuacions, entre ells l’alcalde de La Torre de Claramunt, Jaume Riba.

 

Darrera actualització: 14.06.2021 | 20:09