Parlem-ne de Vilanova d'Espoia dimecres 17 de novembre

Dijous, 18 de novembre de 2021 a les 00:00

Ahir tocava el torn als veïns i veïnes de Vilanova d'Espoia  per poder exposar a l'equip de govern tots aquells suggeriments, dubtes o queixes que volguessin.

Seguint amb la mateixa metodologia que es va plantejar a Pinedes, la reunió va començar amb el resum per part de l'Ajuntament de totes les inversions que s'han estat fent al llarg d'aquests dos anys, i de les inversions previstes, tant a nivell general de tot el Municipi, com les específiques de Vilanova d'Espoia . 

L'alcalde va aprofitar per felicitar als participants de les caramelles que van fer una actuació per Adifolk i que han estat seleccionats com a finalistes.

Quan va tocar el torn per parlar als veïns i veïnes van participar molts d'ells i es van abordar temes com la depuradora i l'alcalde explicà que justament d'aquest tema es va parlar en la reunió de consell d'alcaldes i els va informar que Vilanova d'Espoia està al paquet d'inversió futur de l'ACA.
Es va suggerir la possibilitat d'inversió en energies renovables que abasteixin tot el municipi de manera comunitària.
Es va parlar com en altres ocasions sobre els parcs eòlics, un hort macro solar, el cablejat i l'impacte visual que suposaria. 
Es va preguntar sobre les intencions de l'espai de camp situat davant de la serra i com afectarà als veïns i l'alcalde els va avançar un dels possibles projectes .
Es va suggerir el tema d'invertir més en la part social, especialment en fer venir un metge itinerant a Vilanova d'Espoia i millora en els horaris i línies del transport. En aquesta línia, l'alcalde  va informar  dels nous objectius pel que fa les activitats i la dinamització per a les persones majors de 65anys , i la diagnosi que s'està realitzant mitjançant el programa vellesa activa del Consell Comarca per extreure'n les necessitats d'aquest col·lectiu.
També es va tocar el tema de l'enllumenat escàs en alguns carrers, la neteja de voreres, manteniment de jardins, també sobre la prevenció de les zones de risc d'incendi en diferents.
Es va demanar més aparcaments de persones amb mobilitat reduïda, més llum en el pàrquing de l'escola per quants surten les famílies que van a recollir els nens que fan extraescolars , i arranjaments d'alguns camins que tenen clots.

Darrera actualització: 18.11.2021 | 13:26