Nou tràmit de comunicació de dades al registre general d'animals de companyia

Dilluns, 2 de setembre de 2019 a les 14:00

La Generalitat de Catalunya ha modificat el tràmit i ha actualitzat els formularis de comunicació de dades al Registre general d'animals de companyia.
 

La persona propietària/posseïdora d'un animal de companyia d'identificació obligatòria té l'obligació de dur a identificar el seu animal a un veterinari col.legiat i de registrar-lo en el cens del municipi on resideix habitualment l'animal, o en el Registre general d'animals de companyia i d'informar de la modificació de les dades.

El professional veterinari que ha identificat un animal de companyia d'identificació obligatòria ha de lliurar a la persona posseïdora de l'animal un document acreditatiu en què constin les dades de la identificació i ha de comunicar les dades de la identificació al Registre general d'animals de companyia en el termini de 20 dies, a comptar de la identificació.

Si l'animal no duu identificació:
La persona propietària/posseïdora ha de portar-lo al veterinari per a identificar-lo. El professional veterinari li lliura el document acreditatiu de la identificació que trobareu a l'enllaç del tràmit, o amb l'acreditació d'identificació de l'AIAC amb el qual la persona propietària/posseïdora s'ha de dirigir a l'ajuntament on resideix habitualment l'animal per formalitzar el cens. El personal veterinari comunica les dades al Registre.

El document acreditatiu de la identificació és un document original que ha de disposar sempre la persona propietària/posseïdora, l'ajuntament no s'ha de quedar el document original.

Si l'animal ja duu identificació:
La persona propietària/posseïdora s'ha de dirigir a l'ajuntament del municipi on resideix habitualment l'animal, o a l'enllaç "Comunicació de dades al Registre general d'animals de companyia (ANICOM) i al cens municipal per part de la person propietària o posseïdora", adjuntant la documentació acreditativa que correspongui.

 

Darrera actualització: 02.09.2019 | 14:30