Neteja de la Bassa dels Horts, un pas més en la recuperació de La Malesa.

Dimecres, 20 de març de 2024

Avui, seguint les indicacions de recuperació de l'espai de la Malesa segons el projecte encarregat a la Diputació, personal de la brigada municipal , voluntariat de l'ADF , el regidor de mediambient Quim Morales, i el mateix alcalde Jaume Riba, han netejat la Bassa dels Horts, l'antiga bassa de regadiu de les hortes de La Torre que regaven amb el rec de dalt . Des de fa més de 30 anys aquest rec no funciona, però té la particularitat de que a part de ser un reserva, seria un punt de brollador natural.

S'han aprofundit uns 40 cm per tal d'intentar recuperar els brollador natural i s'han retirat totes les pedres abocades al seu interior durant anys.

La tasca s'ha realitzat amb cura per tal de no malmetre possibles larves de salamandra o d'altres amfibis, però atesa la persistent sequera no se n'ha trobat cap.

Confiem que les properes pluges i l'aportació, si és necessària, d'aigua de la riera per part de l'ADF, recuperi aquest refugi on tradicionalment s'han reproduït i alimentat els nostres amfibis.

Aquest és un pas més en la recuperació d'aquest espai únic.

Darrera actualització: 20.03.2024 | 12:16