Municipis de la comarca de l'Anoia units en defensa de la sanitat pública

Divendres, 8 de juliol de 2022 a les 00:00

Un gran grup de municipis de la comarca de l'Anoia com El Bruc, Santa Maria de Miralles, Santa Margarida de Montbui, Sant Martí de Tous, Capellades, Hostalets de Pierola, Castellolí, Vallbona d’Anoia, Jorba, Copons, Orpí, La Pobla de Claramunt, La Torre de Claramunt, ja fa un mesos que van començar a treballar compartint una necessitat de present i una preocupació de cara al futur dels serveis sanitaris als nostres municipis i també al nostre país.

Com a qüestió de present, es reclama la recuperació dels serveis sanitaris que teníem abans de la pandèmia de COVID i com a preocupació de futur, la voluntat de defensar un model sanitari públic de qualitat que atengui les necessitats de la població i s’adapti a les característiques del nostre territori.

Regidors i regidores municipals que estan en contacte permanent amb les realitats dels municipis, es troben en l’obligació de defensar un model de sanitat pública entenent que la salut és un pilar essencial del nostre model polític i social. El deteriorament dels serveis sanitaris, les condicions precàries de treball en el sector sanitari i l’afebliment del model públic de salut ja està tenint efectes en la població, especialment en la menys afavorida econòmicament i en la que viu en disseminats allunyats dels nuclis de població com una bona part dels municipis de l’Anoia.

Fruit del treball conjunt  dels Municipis en defensa de la sanitat pública, es va presentar davant del Consell Comarcal de l’Anoia una moció que va ser aprovada pel Consell Comarcal el 31 de maig d’enguany, on es fa una breu exposició de fets  i on es demana al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat tres mesures:

  1. Que el Parlament de Catalunya abordi aquesta realitat per tal d’analitzar propostes de caire polític i legislatiu que ajudin a aturar i revertir la situació de degradació dels serveis sanitaris públics.
  2. Que el Govern de la Generalitat de Catalunya entomi la degradació dels serveis sanitaris públics i arbitri els mecanismes adients per aturar i revertir aquesta realitat.
  3. Que de forma immediata el Govern de la Generalitat garanteixi el restabliment dels serveis sanitaris amb els horaris i dedicació que teníem abans de la pandèmia de COVID.

 

Darrera actualització: 26.08.2022 | 09:17