Millora de l'accés al Xaró per la carretera BV-2133

Dilluns, 29 de maig de 2023

Aquest setmana ja ha quedat obert l'accés al nucli del Xaró des de la carretera BV-2133 després dels treballs de millora que s' hi han realitzat.

 

Volent afectar el mínim de terreny privat i volent afectar el mínim al servei de gas existent, es va dissenyar un enllaç directe del mateix tipus que l’actual (trompeta sense carril d’espera pel gir a l’esquerra), però amb unes condiciones geomètriques que milloren ostensiblement la capacitat i seguretat de l’enllaç.

La solució projectada consisteix en utilitzar el vial existent per connectar l'avinguda Pla de la Torre amb la carretera BV-2133 amb enllaç d’entrada a la carretera, desdoblant la sortida en funció del sentit de circulació al que s’incorporen els vehicles a la carretera. La posició de detenció per incorporació al sentit “La pobla de C.” està situada més a l’est que en l’actualitat, quasi al centre de la corba, i amb una major visibilitat d’ambdós sentits.

S'ha generat una illeta pavimentada que protegeix l’espai ocupat pels elements aeris de la xarxa de gas i que separa els sentits de circulació d’entrada i sortida de la carretera.

S'ah fet un nou vial de sortida dels vehicles de la carretera amb un major amplària de carril, major radi de gir i visibilitat completa de la totalitat de la intersecció. La posició de detenció per fer el gir a l’esquerra des del carril de la carretera sentit “La pobla de C.” està situada més a l’est que en l’actualitat, quasi al centre de la corba, i amb una major visibilitat dels vehicles que venen en direcció contraria.

I finalment s' ha adaptat la senyalització a la normativa vigent.

Per la geometria de l’enllaç, sense cap normativa d’obligat compliment, s’ha dissenyat una solució per respectar les geometries existents i els elements aeris de la xarxa de gas. S’ha buscat una solució amb una ocupació reduïda i que millora considerablement la capacitat i seguretat de l’enllaç.

L'import de licitació  ha estat de 31.504,60.-€ IVA Inclòs.

Darrera actualització: 25.06.2023 | 12:32