L’Ajuntament de la Torre juntament amb veïns i veïnes es queixen a Endesa per les contínues incidències amb el subministrament elèctric

Dimarts, 5 d'abril de 2022 a les 00:00

Particulars i empreses acumulen centenars d’avaries amb la companyia elèctrica, que no ofereix resposta ni solució. 
L’Ajuntament de La Torre de Claramunt ha iniciat accions per a reclamar a la companyia Endesa que solucioni els problemes amb el subministrament elèctric que viuen molts veïns i empreses des de fa més de dos anys. Per una banda, el consistori ha interposat una incidència a la companyia elèctrica, a més de fer arribar la queixa a la Direcció General d’Indústria. La companyia elèctrica no ha donat resposta. La Direcció General d’Indústria ha obert un expedient i el consistori està a l’espera de conèixer com han resolt.

Concretament, els usuaris es queixen d’alts i baixos de tensió, un fet que provoca que es facin malbé aparells entre altres contratemps, en el cas de les empreses greus problemes, doncs es viuen talls sobtats de llum contínuament. La problemàtica es concentra a la zona de Pinedes d’Armengol, Torre Alta i Torre Baixa. Una de les tres fases a la Torre Alta esta permanentment per sota dels 220 voltis, i a vegades, inclús cau a 175. Això genera grans problemes per les instal·lacions que deixen de funcionar correctament i provoca que saltin els diferencials freqüentment.  En el cas dels panells solars, que tenen una connexió elèctrica obligatòria a la xarxa, es talla quan la font d’alimentació cau per sota dels 180 voltis i això succeeix amb gran freqüència.  

Paral·lelament a les accions dutes a terme per l’Ajuntament, de manera particular, els usuaris afectats també han fet arribar les seves queixes a la companyia. No han rebut resposta, inclús, hi ha veïns que es queixen que la companyia no atén reclamacions i que fins i tot s’ha negat a acceptar cartes certificades de Correus.

L’alcalde del municipi, Jaume Riba, explica que “no podem permetre aquesta situació, insistirem i cercarem totes les vies possibles fins a aconseguir que es resolgui el problema.  Sabem que no som un cas aïllat i que nuclis d’altres municipis també afectats han aconseguit que la companyia posés solució”.

Darrera actualització: 25.08.2022 | 10:03