L’Ajuntament de la Torre de Claramunt va estrenar ahir una sala de plens nova, reformada íntegrament, modernitzada, climatitzada i acondicionada

Dijous, 21 d'octubre de 2021 a les 13:00

Aquest dimecres s’ha celebrat el primer ple presencial de 2021 de la corporació després que la pandèmia obligués a fer les sessions plenàries de manera telemàtica.

S'ha pogut també inaugurar la finalització de les obres de reforma i rehabilitació integral que s'han realitzat a la sala de plens aprofitant que no se'n feia ús.

El motiu principal de la reforma integral de la sala de plens ha estat el grau d’humitat acumulat de fa anys  que es dedueix que ve de sota i es trasllada evidentment al terra, puja per les parets fins a mitja alçada i arribant al sostre. També la olor i la sensació d’humitat i el fred.

El terra era de  làmines de parquet enganxades al paviment i amb els anys i la humitat que traspassa estava tot bufat . Per evitar en gran mesura la humitat que es traspassa per terra, després d’anivellar- lo, ja que tota la superfície té irregularitats, s’ha instal.lat una malla especial a tot el terra, que en aquest cas es realitzarà amb un gres porcellànic imitació fusta. 

L’entrada a la sala, constava d’un esgraó i per evitar-ho i adaptar l’accés  a persones de mobilitat reduïda, s’ha rebaixat i s'hi ha fet una rampa que entra fins a l’interior de la sala per complir amb el 12% màxim d’inclinació que es demana segons normativa. Així mateix, la porta de l’entrada, s’hi ha col·locat una porta de vidre corredissa perquè l’accés sigui tot  l’ample de la porta.

Les taules  estaven podrides a causa de la humitat, poc estables, estretes i curtes. S'hi han col·locat taules laterals de 3 m, funcionals que permeten una distribució dels regidors nova i amb més amplitud i comoditat i de color blanc per donar sensació de profunditat, amplitud, i llum.

Les parets dels laterals, cobertes fins a la meitat amb fusta i la paret frontal, estava tot podrit i la paret es podia veure realment fins on pujava tota la humitat.

Totes les parets s’han hagut de sanejar, protegir-les amb un tractament especial antihumitat, i un acabat de pintura a la calç.

El sostre és de pladur amb  aïllament tèrmic i acústic per absorbir els sorolls.

Les finestres s'han canviat per les de pvc i doble vidre i així  millorar el certificat energètic.

S'ha canviat  la il·luminació per llums leds, fent llum indirecta a la zona de públic  mitjançant tira de leds i amb possibilitat d’ampliar la llum si la sala s’utilitzés per altres actes.A la zona de les taules s’afegeixen més punts de llum ja que per l’emissió en directe dels plens és necessària més il·luminació.

S'ha substituït la pantalla de projecció que hi havia darrera la taula presidencial per dos monitors, un a cada banda de la paret per què tant els regidors asseguts a les dues bandes de les taules com la presidència puguin veure les pantalles, sense necessitat de moure’s del lloc.

Tota la reforma ha tingut un cost de 42.000 euros.

Darrera actualització: 27.10.2021 | 12:58

Imatges

sala de plens grups polítics