L’Ajuntament de La Torre de Claramunt exposa a la Diputació les necessitats de millora a la carretera de Vilanova d'Espoia a Pinedes de l'Armengol

Dilluns, 15 de març de 2021 a les 00:00

L’alcalde ha traslladat avui dimarts al diputat president de l’Àrea d’Infraestructures i Espais naturals de la Diputació de Barcelona, Sr. Pere Pons, les necessitats en infraestructures del municipi de La Torre de Claramunt.

La visita ha començat al despatx d’Alcaldia de l'Ajuntament. Hi han estat presents l’alcalde, Jaume Riba, el regidor de Medi ambient, Xavier Comes, per part de l’equip de Govern, i el gerent de l’Àrea d'Infraestructures i Espais naturals, Vicenç Izquierdo, per part de la Diputació de Barcelona. Han acabat la visita apropant-se a Pinedes de l’Armengol per mostrar-los de primera línia la carretera en qüestió inclosa en el pla zonal de la Xarxa local de Carreteres de la Diputació de Barcelona. Es tracta del tram de carretera que va de l’escola Torrescasana a Vilanova d’Espoia fins a l’entrada de Pinedes de l’Armengol. Tram que l'any 2013 ja va tenir una gran intervenció per part del Ajuntament, on es va fer una millora molt important dels drenatges i el ferm de la carretera i que ara l’alcalde demana col·laboració a la Diputació per acabar d’arranjar-la, donat que cada vegada és més transitada.

La Diputació preveu tenir el projecte executiu de l’obra durant aquest any 2021, i en el proper 2022 es faria la licitació i estudi d’impacte ambiental, amb què es preveu que durant el 2023 la carretera definitiva pugui ser una realitat.

L’objectiu és la connexió amb garanties de seguretat tant per a vehicles com per a vianants, condicionant aquest tram i habilitant també un accés per poder arribar des de Pinedes de l’Armengol a l’escola caminant.

La trobada ha servit també per comentar els projectes municipals com l’ampliació de la Deixalleria, la prolongació del Camí de les Sitges, i la possibilitat futura d'ampliar també el pas de vianants des de Serra Burgés fins a Capellades, per tal d’anar consolidant els itineraris de salut i passeig del municipi. Així mateix, també s’ha parlat sobre la millora de la sortida des del pont de Vilanova d’Espoia al nucli, per tal de facilitar la sortida del trànsit que hi circula.

Darrera actualització: 01.04.2021 | 10:24

Imatges

carretera Pinedes