L'Ajuntament de La Torre de Claramunt col.labora amb la inciciativa solidaria promoguda per l'ADF

Dijous, 14 d'octubre de 2021 a les 00:00

L'Ajuntament ha volgut participar en la iniciativa solidaria promoguda per l'ADF de La Torre de Claramunt que consisteix en fer una recollida econòmica voluntària  per comprar plàtans de la Palma.

Com es poden seguir en tots els canals informatius d'arreu, la illa de La Palma està patint una de les catàstrofe  més destructives que s'ha viscut mai a l'illa , provocada pel volcà de Cumbre Vieja que ja compleix 25 dies escopint lava gairebé sense parar, sepultant rere seu barriades senceres, plantacions de cultiu, polígons, etc.

La superfície total de terrenys arrasats està calculada al voltant de les 36 hectàrees i la xifra no para de créixer.

El gran problema és la cendra que es fica per tot arreu i fa inviable recollir bona part de la fruita. Cal bufar abans de tallar-la i això és fa disparar els costos. Segons la cooperativa, pot ser que els productors de la Vall d'Aridane perdin el 30% o 40% de la fruita, fins a 40 milions de quilos.

Existeix també un problema comercial, i és que el material piroclàstic no afecta el gust o als nutrients, però sí enlletgeix el producte i les grans superfícies no la volen . Domingo Martín, president de la “Asociación de Organizaciones de Productores de Plátanos de Canarias (Asprocan)” en aquest sentit, fa una crida als compradors “A los consumidores se les ha inculcado la idea de que el aspecto externo de la fruta es índice de calidad y esto no es cierto

 

Darrera actualització: 14.10.2021 | 10:13