La Torre de Claramunt s’adhereix a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU)

Dijous, 9 de de juny de 2022 a les 10:00

L’Ajuntament de La Torre de Claramunt ha aprovat, en la darrera sessió plenària celebrada ahir, adherir-se a l’Associació de municipis per la Mobilitat i el Transport Urbà (AMTU).
L’entrada en aquesta entitat, permetrà a l’ajuntament rebre un assessorament tècnic i especialitzat en matèria de transport públic i mobilitat.

El departament tècnic de l’AMTU elabora des de plans de millora, a estudis de demanda i econòmic-financers, auditories, o seguiments del servei, entre d’altres. A més, també realitza projectes d’implantació de nous serveis, ja siguin línies urbanes, urbanets, serveis interurbans o de transport a demanda (TAD) i transport flexible.

L’AMTU és una associació d’ens locals d’àmbit nacional català, que treballa per la millora de la mobilitat, del transport públic i les seves infraestructures, i especialment del transport urbà d’arreu de Catalunya. Actualment agrupa 134 ens locals, entre els quals ja hi ha tant la Mancomunitat de la Conca d’Òdena com el Consell Comarcal de l’Anoia, a més d’11 municipis d’aquesta comarca: Carme, Castellolí, Igualada, Jorba, La Pobla de Claramunt, Masquefa, Òdena, Piera, Vilanova del Camí, Sant Martí de Tous i ara La Torre de Claramunt.

A l'AMTU compta amb un equip tècnic de primer nivell que ha permès ésser l’entitat de referència a Catalunya en implantació de serveis de transport a demanda” ( TAD), un servei assimilat al transport públic que dona resposta principalment a les necessitats d’aquells municipis amb zones molt disseminades i allunyades del nucli urbà, on  l'escassetat de demanda fa inviable la implantació d’un servei de transport públic urbà tradicional. En aquests casos, l’existència d’un servei TAD garanteix que tots els ciutadans del municipi tinguin accés als serveis i equipaments bàsics de la seva ciutat mitjançant un servei de transport públic facilitat pel seu ajuntament.

Ara, a més, l’AMTU vol donar un pas més i per això molt aviat començarà a implementar arreu de Catalunya el transport flexible, és a dir un servei més evolucionat de transport a la demanda, en què els usuaris ja no hauran d’estar pendents d’horaris preestablerts ni parades fixes, ja que el servei s’adapta a les necessitats de cadascú.

L’alcalde Jaume Riba explica que “La Torre de Claramunt és un municipi amb 9 nuclis de població petits o dispersos. Des de l’ajuntament volem gestionar, incrementar i optimitzar la mobilitat dels ciutadans entre els diferents nuclis i les poblacions properes i també facilitar les connexions amb les línies de transport de tren per poder millorar la connexió amb Barcelona i altres grans ciutats. Perquè tenim clar que la mobilitat és un aspecte clau en el desenvolupament i la creació d'oportunitats en un poble i entre els seus ciutadans”. A més, està convençut que “la mobilitat jugarà un paper primordial en el progrés i desenvolupament dels pobles, i La Torre de Claramunt vol apuntar-se i pujar a aquest tren”.

Darrera actualització: 29.06.2022 | 11:43