La Torre de Claramunt augmenta el pressupost en ajuts per a estudis i ofereix un servei d’assessorament a la tramitació de beques

Dimarts, 5 de gener de 2021 a les 00:00

Aquest any l’Ajuntament de la Torre de Claramunt ha augmentat molt considerablement el pressupost destinat als ajuts a famílies amb necessitats econòmiques i/o socials, amb l'objectiu de contribuir en l’acompanyament, socialització i educació dels infants i joves del nostre municipi en totes les etapes educatives, des de la Llar d’Infants fins als seus Estudis Superiors.

La convocatòria d’ajuts per estudis d’Educació Infantil, Primària i Secundària Obligatòria, destinats a l’adquisició de material escolar,  va representar un total de 38 beques concedides que sumaven un import total de 1.528,20 euros.

A més, es va concedir un ajut per connectivitat per un alumne d’ESO i es va col·laborar econòmicament per a la cessió d’ordinadors per part de l’institut a 8 famílies que ho necessitaven. També es van donar ajuts per transport de migdia a 3 famílies amb necessitats econòmiques.

Pel que fa a les beques per a estudis post-obligatoris, de la convocatòria el mes d’octubre, s’ha resolt aquest mes de desembre,  concedint un total de 15.094 euros. Concretament 3.600€ es van destinar a 24 beques per a estudiants d’Educació Secundària Post-Obligatòria i 44 beques per un valor total de 11.494 euros per a nois i noies que estan fent Estudis Superiors.

El Punt d’Informació juvenil de la Torre de Claramunt ha ofert per segon any consecutiu el servei d’informació i acompanyament als i les joves del municipi. 

L’objectiu és oferir un espai d’assessorament en la tramitació de beques per a estudiants de Batxillerat, cicles formatius i graus/postgraus/màsters universitaris; així com per a facilitar-los la informació dels ajuts existents, del seu funcionament i requisits, i també, donar suport en aspectes més pràctics com completar i enviar les sol·licituds. 

Segons la tipologia d’estudis, les convocatòries són diferents i, per tant, els estudiants poden optar a diferents ajuts compatibles alhora:  

  • Beca general del Ministeri: tots els estudis post obligatoris 
  • Beca equitat/agaur Generalitat de Catalunya: tots els estudis universitaris.
  • Beques pròpies d’algunes Universitats.
  • Ajuts i beques que ofereix l’Ajuntament de la Torre de Claramunt

Enguany, s’han dut a terme sessions grupals consolidant un total de gairebé 50 atencions presencials i més de 30 atencions telefòniques i/o virtuals d’acompanyament.  

En general, es fa una valoració molt positiva del servei i per a qualsevol dubte us podeu posar en contacte amb la tècnica de joventut al correu electrònic abenito@anoiajove.cat o al telèfon mòbil 679964684.  

Darrera actualització: 07.01.2021 | 10:00