La Torre de Claramunt afegeix tres noves rutes a l'oferta turística de l'Anoia

Dijous, 7 d'octubre de 2021 a les 12:00

Estan disponibles al perfil d'Anoia Turisme de la plataforma Wikiloc i a l'app Natura Local.
L'Ajuntament de la Torre de Claramunt ha afegit tres noves rutes al perfil d'Anoia Turisme a la plataforma de rutes a l'aire lliure Wikiloc, que se sumen a les més de 60 ja existents que ja han redactat el Consell Comarcal de l'Anoia i els ajuntaments de l'Anoia. Les tres rutes també estaran disponibles a l'aplicació mòbil Natura Local, que també recull itineraris i rutes per fer senderisme i visites a molts indrets de la comarca.

La primera ruta  s'anomena 'De la Torre a Vilanova d'Espoia', un recorregut circular de dificultat fàcil amb una distància de 9,46 quilòmetres i un desnivell de 232 metres. Es descriu com un compendi de paisatges, en què es gaudeix de diversitat i genuïnitat, pels canvis d'ambients i pel fet que s'hi descobreixen elements culturals com les construccions de pedra seca, les masies, els castells o les esglésies. La ruta comença seguint el traçat del riu Gost en què s'arriba a la font de Fibla, després enfila per sortir de la vall de Vilanova d'Espoia fins a arribar a aquest nucli. Per tancar el cercle segueix per la Serra d'Espoia, passant per la masia de Can Muntades, i flanquejant el turó dels Forns de Calç. El darrer tram torna a portar fins el riu Gost.

'Volta a les Pinedes de l'Armengol' és una ruta també circular, en aquest cas de nivell moderat i amb 11,33 quilòmetres de distància i 368 de desnivell.
Sota el títol “Envoltats de bosc”, la fitxa d'aquesta ruta explica que la caminada porta al llevant del pujol d'Orpinell, en caiguda cap a Vilanova d'Espoia. Volta el perímetre de les Pinedes d'Armengol, entre boscos, trobant-hi racons agrícoles o planes de vinya, amb la pedra ben present a clapers, feixes, marges o barraques. La ruta surt de les pinedes,

Darrera actualització: 07.10.2021 | 13:29