La setmana passada va tenir lloc la Festa de la Gent Gran a La Torre de Claramunt amb tres dies d’activitats i la participació de centenars de persones.

Dijous, 25 d’abril de 2024

Així,  el dijous 18 d'abril, l'aventura va començar amb una excursió a les coves i a l'antiga destil·leria d'Espluga de Francolí, on un centenar de participants van tenir l'oportunitat de descobrir els tresors ocults d'aquests llocs històrics. Es va oferir un esmorzar de cortesia al restaurant Ca n'Aixelà, i després de les visites programades,  van ser obsequiats amb un dinar amenitzat pel duet alma.

Per a les parelles que celebraven els seus 50 anys de matrimoni durant l'any 2024, es va organitzar un dinar especial "noces d'or" el divendres 19. El divendres 19, van continuar amb un bingo que va reunir un altre centenar de persones al pavelló d'esports on l’ajuntament va premiar el bingo amb un pernil i la línia amb unes ampolles de vi del Pla de Morei, i per a tots els participants se’ls va convidar a coca i refrigeri.

L'acte més destacat va ser el dinar homenatge celebrat el dissabte 20, on 250 residents van gaudir d'un dinar i de l'espectacle "Estrellades" de l'humorista Maika. En aquest emotiu esdeveniment, es va retre homenatge a la persona de més edat de La Torre de Claramunt, entregant-li una placa commemorativa, el sr JOSE MARIA RIBA BOSCH. A dues altres persones homenatjades, MANUELA FERRAN MARIMON, i CARMEN PEREZ PORCEL, que no van poder assistir, se'ls lliurarà la placa a casa seva. A més, es va voler retre un especial homenatge a l'alcalde demòcrata més antic del municipi, reconeixent la seva dedicació i servei, el sr. ANTONIO PEREZ FUENTES i l'alcalde Jaume Riba li va dedicar unes paraules " va será l'acalde en moments que no eren gens fàcils tenint en compte que ho va ser al any 1983 les segones eleccions democràtiques que era ser valent en aquells moments fer una llista i treballar pel poble. Carinyosament va dir el seu nom coloquialment com el coneixem tot el poble per el “ loquillo” 

L’alcalde, Jaume Riba, va dir que "aquesta festa de la gent gran no és només una tradició, és un homenatge a les arrels i a la força de la nostra comunitat. Cada història de vida dels nostres majors és un fil en el tapís de la nostra història col·lectiva. Estic profundament agraït per la vitalitat, la saviesa i el patrimoni que ens transmeten i per la seva contribució incessant al nostre municipi."

Darrera actualització: 25.04.2024 | 13:01