La Piscina de La Torre de Claramunt no obrirà les seves portes aquest any per primera vegada en la seva història.

Dimarts, 9 de de juny de 2020 a les 00:00

El consistori lamenta haver de prendre aquesta decisió i els prejudicis que causarà, però davant de la impossibilitat de fer complir les normes decretades pel govern espanyol, com a mesura de prevenció per un rebrot  o per la propagació del covid 19, i donat que la piscina és un lloc de socialització, i sobretot en el nostre municipi que és també un punt de trobada on passar les vacances d'estiu, finalment s'ha pres la decisió de no obrir aquest any  la piscina municipal perquè no podem garantir l’eficàcia i l’acompliment de les mesures sanitàries requerides.

L'informe tècnic que ha elaborat l'enginyer tècnic de l'Ajuntament, ha estat el què ha fet prendre la decisió final, doncs heu de saber que en el cas de l'espai de piscina pròpiament dita tindríem una capacitat, sense limitacions per a 100 persones (a raó de 2,5 m2/persona), i amb la restricció es passaria a 30 ocupants , el que significa que no es podria donar un servei com correspon i com el poble es mereix.

Davant d'aquest aforament limitat, no es podrien oferir els abonaments de la piscina, perquè no podríem garantir tot el servei ni tant sols l'entrada al recinte.

Tant la normativa que caldria complir rigorosament, com la logística que implica, com el dèficit econòmic que suposaria, es fa inviable l'obertura.

S'hauria d'invertir  molt personal pel control d'aforament tant a l'entrada, com a l'aigua, com als vestidors, també controls de la temperatura individualitzat a l'entrar , control als espais per complir les distàncies socials de seguretat i un servei de neteja constant a les instal·lacions, entre d'altres.

Tot i així, els membres del govern municipal han deixat la porta oberta a la possibilitat de modificar la decisió d'aquest tancament en cas que les futures condicions de l'estat d'emergència sanitària  també es modifiquessin , i la normativa s'hagués d'aplicar d'una manera menys estricta.

En conseqüència a aquesta decisió,  tampoc es podran oferir els cursets de natació que durant anys es realitzaven pel més petits,  ni les activitats aquàtiques dirgides que es realitzaven durant el mes de juliol.

Darrera actualització: 14.09.2020 | 11:09