Impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica

Dimecres, 10 de novembre de 2021 a les 00:00

Durant aquests darrers mesos la Generalitat ha estat tramitant l'impost sobre les emissions de diòxid de carboni dels vehicles de tracció mecànica. Es tracta d’un impost gestionat i recaptat per la Generalitat de Catalunya. Un tribut de fiscalitat verda la recaptació del qual es destinarà íntegrament a accions de millora de l’entorn i del transport públic, a fomentar les energies renovables i els vehicles nets, i a impulsar la mobilitat sostenible, la gestió dels parcs naturals i la recerca.

Aquest tribut afecta a les persones (físiques i jurídiques) que siguin titulars d’un vehicle (turisme, furgoneta o motocicleta) amb domicili fiscal a Catalunya el 2020. I, també, les persones jurídiques sense residència fiscal a Catalunya, però que hi tinguin un establiment, sucursal o oficina i vehicles registrats el 2020.

El padró provisional dels vehicles que tributen per l’impost es podrà consultar a la seu electrònica de l’Agència Tributària de Catalunya .

El díptic adjunt de la imatge descriu tots els passos que cal fer per consultar el padró i saber l’import a pagar, per dur a terme una modificació de dades en cas de trobar-hi alguna incorrecció, i també per domiciliar l’impost i subscriure’s a les notificacions electròniques de l’ATC, cosa que implica una bonificació del 2% en la quota de l’impost.

Trobareu la informació general relacionada amb l’impost a https://atc.gencat.cat/ca/tributs/impost-emissions-vehicles/. I, si en voleu saber més, podeu consultar la pàgina impostco2.gencat.cat.

Si necessiteu assessorament per navegar per aquest enllaç, us atendrem a l’Oficina d'atenció al ciutadà a l'Ajuntament.

 

Darrera actualització: 10.11.2021 | 08:46