Humana recupera 4,5 tones de roba dels contenidors de textil del nostre municipi per a donar-les una segona vida

Dijous, 16 de gener de 2020 a les 00:00

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, va recuperar 4.566 kg de tèxtil usat a La Torre de Claramunt durant l’any passat amb una finalitat social i ambiental.

Humana Fundación Pueblo para Pueblo, organització que des del 1987 promou la protecció del medi ambient mitjançant la reutilització del tèxtil i duu a terme programes de cooperació a l’Àfrica, Amèrica Llatina i l’Àsia, i també d’ajuda local al territori més proper, va recuperar 4.566 kg de tèxtil usat a La Torre de Claramunt durant l’any passat amb una finalitat social i ambiental. Aquest registre equival a 10.000 peces de roba que seran reutilitzades o reciclades i en veuran allargat el cicle de vida útil. La recollida selectiva de residu tèxtil representa un augment del 3% respecte a l’any anterior (4.426 kg) i del 32% respecte al 2017 (3.438 kg). 

Les donacions procedeixen dels dos contenidors verds situats en llocs de fàcil accés on s’hi diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de llar que ja no s'utilitzen, però estan en bon estat i poden tenir una segona vida. El servei és gratuït i representa un estalvi important en les despeses de recollida i tractament de residus urbans. Els punts de recollida estan situats al camp de futbol i a Vilanova d’Espoià (Ctra. Vilanova amb Carrer de Baix). En breu, es comptarà amb dos contenirdors més, un a La Torre i l’altre a Pinedes.

Per a mé informació sobre el projecte d' Humana Fundació, podeu llegir el document adjunt.

Darrera actualització: 20.01.2020 | 09:27