Gran èxit de participació en els cursos de formació en capacitació digital realitzats als centres socials de La Torre i de Pinedes.

Dimecres, 1 de desembre de 2021 a les 00:00

En el municipi de la Torre de Claramunt s’està duen a terme en el centre social S.Joan Baptista i el Centre Social Font de l’Armengol la formació en capacitació digital engegades pel propi Ajuntament amb col·laboració del Consell Comarcal de l’Anoia i la Diputació de Barcelona.

La finalitat és garantir el dret a la participació i comunicació digital de la ciutadania de forma segura, crítica i cívica amb l’Administració pública i serveis del territori disminuint la possible divisòria digital i afavorint que la ciutadania pugui viure sense obstacles en la societat digital i avançar en el seu desenvolupament personal.

La formació ha estat possible gràcies a les 15 persones que s’han inscrit i que han participat de les 4 sessions. Persones diverses en edat, gènere i coneixements digitals, que utilitzen més o menys el mòbil, amb o sense coneixements de xarxes socials, . La diversitat no és un impediment per aprendre i tots ells i elles han fet el seu procés digital gràcies també al suport mutu i motivació que es transmeten.

S’han familiaritzat amb el llenguatge digital i identificat conceptes com sistema operatiu, navegador i motor de cerca, han descobert i experimentat amb les possibles configuracions del seu telèfon: wifi, bluetooth, mode avió, dades mòbils, ubicació i aplicacions. Han practicat les diferents formes de fer cerques escrites, per veu i per imatge (goggle Lens). Han après a descarregar aplicacions de forma segura com el google Assistant. Han practicat a fer cerques i acotar els resultats sent una forma de filtratge de la informació. Van aprendre a escanejar documents físics com el DNI o documents per signar, a generar una firma al document PDF i compartir-lo o enviar-lo. Es van registrar a la meva salut, van descarregar l’aplicació, s’hi van familiaritzar i van finalment poder descarregar el informe de vacunació COVID-19 de l’UE, van aprendre a utilitzar el certificat electrònic i signatura digital i van practicar a crear-se una signatura digital que els permet fer tràmits amb l’Administració com és el sistema d’identificació Clave i idCatmòbil.

L’experiència i valoracions dels participants, ens permet afirmar que ser digital és una decisió i que no requereix de molts coneixements o pràctica prèvia. Tots i totes ho podem ser i podem aprendre només necessitem dedicar-hi una mica de temps

Darrera actualització: 09.12.2021 | 13:36

Imatges

la torre