Gràcies a la ràpida intervenció dels diferents efectius es va poder resoldre eficientment l'incendi al nucli de La Torre del passat agost.

Divendres, 1 de setembre de 2023 a les 00:00

El passat dia 23 d'agost va tenir lloc un incendi Forestal als paratges de Cal Cosme, Bosc del Morera i l'antiga fàbrica de Cal Roio. 
Malgrat el foc es va iniciar al migdia a una temperatura molt elevada i baix nivell d’humitat, el foc va poder ser controlat pels efectius que van acudir a l’incendi en un temps molt ràpid.

Cal agrair al col·lectiu de voluntaris del ADF202 de la Torre  i els bombers de la Generalitat que van fer una tasca impecable pel control i l’extinció del foc amb aquestes condicions climàtiques tan adverses .

Des de l’Ajuntament volem agrair la col·laboració de l'Adf La Pobla, Adf Castellolí, Adf Vallbona, Adf Bruc, Adf Piera, Adf Carme Orpi, Adf La Quintinenca, GEPIZ, Federació Anoia , Agents Rurals , Bombers de la Generalitat, Agents Municipals, Protecció civil Cabrera d'Anoia, Policía local de Capellades, Mossos d'esquadra i el cos d’Agents municipals de La Torre de Claramunt .

També agraïments a alguns veïns que molt amablement van fer arribar aigua i fruita a tots els col.laboradors.

El foc va cremar aproximadament mitja hectàrea de terreny forestal i les causes molt probablement van ser alguna espurna de les línies de mitja tensió que hi ha just on va aparèixer o on es va iniciar el foc .

Cal dir que el foc va ser controlat i no es va expandir ràpidament, també gràcies a que en aquesta superfície de bosc es varen realitzar treballs d’aprofitament forestal fa 2 anys i la brossa vegetal i la massa arbustiva era de poca alçada, de manera que el foc no va tenir una propagació vertical per les copes dels pins sinó que va anar cremant a poca alçada.

L'alcalde va declarar "És molt important i volem remarcar, que els treballs d’aprofitament Forestals, d’aclarida i de disminució del combustible al bosc, són elements essencials per què en un futur els focs Forestals siguin més fàcils de poder extingir i les actuacions de bombers i adf’s siguin molt més efectives "

Darrera actualització: 15.09.2023 | 08:30