Exposició d’un pessebre romàntic a Vilanova d’Espoia

Dimarts, 30 de novembre de 2021 a les 00:00

Com diu l’artista “Un pessebre romàntic ajuda a fer volar la imaginació en defugir la formalitat restrictiva del fidedigne, representant l’escena fora d’època, no tenint en compte les proporcions, ni l’escala ni els estils

A la sala Casa Torrescasana, adjunta a la Parròquia de Vilanova d’Espoia mostrarà durant uns dies la representació d'un pessebre romàntic format per un conjunt extraordinari de peces moltes d’elles datades del SXIX, realitzat per Antoni Esquerra, propietari d’aquestes figures familiars passades de generació en generació,  formant una escenografia que recrea el paisatge de diverses escenes: Una vida tranquil·la mentre succeeixen els fets, els pastors a la muntanya en expectativa, el naixement a la porta d’un estable, per bé que el nen Jesús sia grandet, amb els pastors adorant i portant obsequis. Un parella cercant posada... la font, el riu, l’arbre i l’estel, i el bou i la mula. I una caseta a la muntanya com homenatge al seu predecessor pessebrista absolutament romàntic: en Cisquet Xaus, de La Serra.

La sala es troba a la Plaça de l’església a Vilanova d’Espoia i serà oberta de 11h a 13h , els dies 5, 6, 8, 25 i 26 de desembre, i els dies 1, 2, 6 i 9 de gener de 2022. L'aforament serà limitat a 6 persones.

Darrera actualització: 30.11.2021 | 14:47