Entrevista a Fran Serrano, voluntari de l’Associazione Link Altamura 

Dilluns, 7 de juny de 2021 a les 00:00

El torredà Fran Serrano ha estat fent un voluntariat europeu a Itàlia, i ens explica la seva experiència en una entrevista amb la tècnica de joventut!  
Tot va començar quan " Vaig veure la publicació del voluntariat a la pàgina oficial de La Vibria a través dels canals d’informació del servei de joventut de la Torre de Claramunt "

1. Què ens expliques de tu? 

“Sóc en Fran Serrano, tinc 19 anys i vinc de La Torre de Claramunt. Soc auxiliar administratiu després de fer el Cicle formatiu de grau mitjà “Gestió Administrativa” al Milà i Fontanals”.  

2. Com et va arribar la informació del voluntariat europeu?  

Vaig veure la publicació del voluntariat a la pàgina oficial de La Vibria a través dels canals d’informació del servei de joventut de la Torre de Claramunt.  

3. Què et va motivar per acabar marxant?  

“Era un moment on estava bé amb mi mateix i volia fer un canvi a la meva vida. Aquí vaig veure l’oportunitat d’aprendre un altre idioma, aprendre a viure i estar sol i a organitzar-me".  

4. On has estat?  

“La ciutat es diu Altamura, dins la regió La Puglia (Bari), al sud d’Itàlia” 

5. Quina era la teva tasca com a voluntari? 

“El voluntariat estava relacionat amb la natura, on el meu paper era el manteniment dels horts, de les plantacions de l’espai, logística, etc”. 

6. Amb qui vas compartir el teu voluntariat?  

El voluntariat el vaig compartir amb gent d’arreu del món. Vivia amb una noia danesa, un noi “malaguenyo” i una noia francesa. Fora del pis, però, l’equip de voluntaris érem de molts altres països: Tunísia, França, Portugal, Espanya, Itàlia i  Grècia.  

7. i el tema de la comunicació? Sabies italià abans d’anar-hi?  

“No coneixia l’idioma però em va ser fàcil per la seva similitud amb el castellà. Tampoc tenia un domini de l’anglès, però 3 setmanes després he aconseguit molta fluïdesa i una comunicació molt fàcil amb els dos idiomes”.  

8. Ho tornaries a repetir?  

Sens dubte, perquè ha sigut una de les millors experiències de la meva vida. La unió que fas amb les persones és un sentiment de convivència molt fort”. 

9. Què li diries a les altres persones joves que no s'atreveixen a donar el pas en viatjar? 

“Deixeu la por de banda. Jo pensava que era una persona molt dependent i he descobert que no. Feu el pas: Viatjar et fa créixer i veure món, a nivell personal, físic i emocional”. 

10. Una frase o una paraula amb la que et quedes! 

“Que mai t’hagis d’empenedir d’alguna cosa que no hagis fet. Arrisca’t! Si guanyes és meravellós, si perds és experiència”. 

Darrera actualització: 09.06.2021 | 09:11