Els dos projectes escollits en els pressupostos participatius ja són una realitat

Dijous, 4 d'abril de 2019 a les 12:20

La Torre de Claramunt estrena una zona d’ombra a la plaça de la Piscina de Pinedes de l’Armengol i nous  punts de llum de guia al camí del Xaró cap al camp de futbol. Dos projectes que els veïns i veïnes del poble van escollir en el primer procés de participació ciutadana convocat l'any passat .

Tot just ara fa un any, que l’Ajuntament va enviar a les llars un formulari per emplenar convidant als torredans i torredanes a participar en el projecte de participació ciutadana per proposar projectes amb un pressupost de 30.000 euros per repartir entre dos projectes escollits pel poble. Es van poder presentar les propostes, aquestes van passar a la fase de validació tècnica, i finalment es van fer les votacions.  Així, els projectes guanyadors van ser la zona d’ombra del parc de Pinedes i els fanals al camí de Xaró, unes obres que ja s’han executat i de les quals el poble ja en pot gaudir.

Pel que fa a la zona d’ombra a la zona de jocs infantils del Parc de Pinedes de l’Armengol, l'umbracle que s’ha construït té unes dimensions de 40m2 construït amb 6 pilars de ferro  i amb una coberta inclinada de placa amb imitació a una teula àrab. Amb aquesta infraestructura s’ha aconseguit crear un espai d’esbarjo acollidor ideal per a refugiar-se del sol d’estiu i gaudir de l’oci en família.

El segon projecte ha consistit en la instal·lació d’un total de 116 balises solars col·locades a terra a una distància de tres metres cada una al camí del Xaró fins a arribar al camp de futbol. Amb aquesta intervenció, s’ha aconseguit millorar la seguretat tant pels vianants com per a ciclistes , amb una llum molt sutil que respecta l'espai rústic del vial.

A banda de les millores per al poble que han suposat aquests dos projectes, tot el procés participatiu ha estat una experiència de consciència col·lectiva, ja que els veïns i veïnes han conegut els costos de les obres i han valorat i prioritzat necessitats.

Darrera actualització: 18.02.2020 | 09:23

Imatges

llums xaró camp futbol pèrgola Pinedes