El veïnat de l'urbanització del Xaró va votar diumenge a l'enquesta sobre la pavimentació del camí del Xaró que connecta amb el nucli de La Torre

Dilluns, 23 de de maig de 2022 a les 12:00

Els veïns i veïnes del Xaró han decidit a través d’una enquesta popular que no es pavimenti el camí que uneix el nucli del Xaró amb el nucli de La Torre entre els carrers Majori i Sant Feliu . Aquest és un projecte que l’Ajuntament tenia previst realitzar, però en conèixer que no tothom estava d’acord, va proposar organitzar una enquesta perquè fossin els mateixos veïns i veïnes qui tinguessin la última paraula. Aquest passat diumenge 22 es va realitzar l’enquesta al centre social sant Joan Baptista i s'ha obtingut com a resultat: 13 vots a favor, 45 en contra i 3 indiferent. El no a la pavimentació guanyava amb un 74% dels vots.

L'Ajuntament explicava que l’objectiu de l’actuació era millorar la connexió entre els nuclis donant total preferència a vianants respecte a vehicles, millorar la seguretat i accessibilitat del vial, pensant sobretot en les persones amb dificultats de mobilitat i els infants, millorar l’accessibilitat per als vehicles en cas d’emergència i la reducció del cost de manteniment del vial amb solucions resistents a l’acció de la pluja.

El grup de veïns i veïnes contrari a la pavimentació, en una carta que van presentar al consistori i la posterior reunió amb l'alcalde, argumentaven la seva oposició al projecte amb els següents arguments, que el paviment és innecessari ja que hi ha connexions suficients entre el Xaró i La Torre, que no és necessari permetre el pas de vehicles d’extinció d’incendis si ja hi ha pistes forestals i que és més factible tenir un bosc net per evitar-los i que fer aquesta obra suposaria la tala d’arbres a la vora del camí.

Jaume Riba, alcalde del municipi, s'ha mostrat molt satisfet per l’alta participació en l’enquesta i explicava que “som un govern demòcrata i volem construir el nostre poble entre tots i totes. Enquestes com aquestes ens ajuden a poder comptar amb la participació de veïns i veïnes. Moltes gràcies a tots i totes per la vostra implicació.”

Darrera actualització: 23.05.2022 | 19:12