El racó de la gent gran a La Torre de Claramunt

Dijous, 2 de setembre de 2021 a les 00:00

L’envelliment de la població constitueix una de les transformacions socials més importants del segle XXI i les persones grans representen un col·lectiu molt nombrós i heterogeni que vol desenvolupar la seva diversitat de projectes vitals en igualtat
d’oportunitats.

Els casals i altres equipaments dirtigits a aquest col.lectiu han esdevingut espais importants per al foment de les relacions interpersonals, les activitats socioculturals i la participació de les persones grans. 

Des de l’Àrea de Serveis Socials de l’Ajuntament de La Torre de Claramunt aspirem a un model d’espai per a la gent gran que respongui a les necessitats del moment.

Amb aquesta finalitat l'equip de govern ha estat buscant l’espai idoni per aquest propòsit i l'ha trobat a Torresport, la sala gran de la dreta del que sempre ha estat del Restaurant de la Piscina.
A part de ser de titularitat Municipal, compleix amb tots els requisits indispensables ; Un espai ampli amb accés a peu pla, sense barreres arquitectòniques, llum natural, accessos als lavabos també a peu pla sense obstacles per arribar- hi. Fàcil accés per arribar- hi , al centre del nucli urbà i amb zona d’aparcament.

Molt a prop del centre social Sant Joan Baptista on hi  ha contínuament moviment de persones i una persona responsable que vetallarà pels dos espais.

S’ha creat un grup de treball, conjuntament amb el Consell Comarcal de l’Anoia, on hi cooperen cinc ajuntament més , per poder realitzar tallers, i activitats dirigides variades  i dinamitzar així aquest col.lectiu, tanmateix especial i amb necessitats diferents i complexes, sempre amb els objectius d’adoptar una mirada cap a la gent gran més proactiva i positiva i dinàmica.

Durant tot aquest trimestre es treballarà per poder rehabilitar i adaptar aquesta zona a tal efecte per poder gaudir- ne abans d'acabar  aquest any 2021.

Darrera actualització: 02.09.2021 | 13:54