El ple dimecres 11 de novembre

Dimecres, 11 de novembre de 2020 a les 11:00

El ple municipal es va reunir ahir dimecres 11 de novembre de forma telemàtica. Van assistir Sr. Jaume Riba Bayo (Junts),  Sr. Andreu Siñol  Quintana (Junts), Sra. Ana Madrid Jiménez (Junts), Sra. Mª Teresa Maruny Pomares (Junts),  Sr. Francesc Xavier Comes Ferrer (Junts),  Sra. Carla Suárez Nieto (PSC-CP)  Sr. Manuel Coca Rodríguez (PSC-CP), , Sr. Joaquim Morales Mestres (ERC-AM) i Sra. Mónica Tomás Tort (ERC-AM). Absència del Sr. José A. Martín Fernández (PSC-CP) per malaltia.

Es va seguir l'ordre del dia  amb l'entrada a l'aprobació per unanimitat de l'acte anterior, el  del19 d'octubre de 2020 .

A Despatx d'alcaldia l’alcalde va fer recordatori de les ajudes als comerços que s'han realitzat durant aquet període de pandèmia provocat per la covid-19 , així com de les noves ajudes municipals aprovades per als locals de restauració obligats a tancar. També va repassar els resultats de les votacions i projectes guanyadors  en el segon procés participatiu 2019-20.

Es va aprovar amb els vots favorables de JxTC i ERC i l’abstenció del PSC la compta general de l’Ajuntament tancada a 31/12/2019 un cop acabat el tràmit administratiu i per tal de poder enviar dits comptes a les administracions de la generalitat i l’estat.

Es va aprovar amb el suport de tots els presents El compte general de la corporació a data 31/12/2019.

Amb el vot favorable de JxTC i ERC i el vot en contra del PSC es va aprovar el canvi de nom del tram de carrer Alt de la serra pel nom de carrer de la República.  Es va debatre el fet que, amb anterioritat a la pandèmia, el ple havia aprovat una moció a favor de feminitzar el nomenclàtor del municipi atenent a que gairebé no hi ha noms de dones al mateix i, aquest hagués estat un bon moment com així es va proposar . Tots els grups van coincidir en que els grups polítics no havien d’haver proposat cap nom de dona ni que els mateixos sorgissin en el propi procés. Es va acordar de  ser més curosos la propera vegada, i acomplir l’objectiu de la moció esmenada anteriorment

Amb els suport unànime de tots els presents s'aprova la renovació de 2 convenis amb el servei català de trànsit per als controls de velocitat en sòl urbà i d’alcoholèmia, així com el grup municipal del PSC va reclamar que s’integrés el sistema de càmeres amb la plataforma dels mossos d’esquadra. L’equip de govern va assegurar que el mossos ja tenen dit accés a les càmeres de lectura de matrícules, així com les altres càmeres de vigilància d’edificis si els és necessari.

Per qui estigui interessat en més detalls sobre els temes exposats pot veure la gravació del ple a youtube latorredeclaramunt o bé clicant al següent enllaç.

 

Darrera actualització: 01.12.2020 | 10:43