Conflicte a Ucraïna. Com podem ajudar ?

Dilluns, 7 de de març de 2022 a les 00:00

La situació actual a Ucraïna provoca el desplaçament de persones que necessiten el suport de les administracions i de la solidaritat de la ciutadania.

Us fem arribar informació al voltant d'algunes de les qüestions fonamentals a tenir en compte.

1.    RECOLLIDA D'ALIMENTS, ROBA, MEDICAMENTS O DINERS
Seguint les recomanacions de la Generalitat, s'aconsella vehicular aquestes recollides a través d'entitats locals acreditades.  En aquest enllaç trobareu informació sobre les entitats que estan oferint suport. Conflicte a Ucraïna.

2.    ALTRES OFERIMENTS (ALLOTJAMENT, VOLUNTARIAT..)
En el cas que hi hagi persones o famílies interessades en acollir o fer altres oferiments adreçats al col·lectiu ucraïnès (allotjament, bens mobles, voluntariat i acompanyament de qualsevol tipus) cal  comunicar-los al Comitè per a l’Acollida de les Persones refugiades de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’adreça electrònica comiteacollida.igualtat@gencat.cat , indicant en el títol del missatge ‘OFERIMENTS UCRAÏNA”.

3.    ASSESSORAMENT EN ESTRANGERIA O PROTECCIÓ INTERNACIONAL
Des del Servei de Primera Acollida de l'Anoia, la tècnica d'acollida oferirà assessorament a qualsevol persona ucraïnesa que necessiti informació sobre protecció internacional, tràmits d'estrangeria o acollida d'urgència en territori català. Cal adreçar aquestes consultes al correu acollida@anoia.cat o bé demanar cita prèvia a l'ajuntament.

Darrera actualització: 07.03.2022 | 18:43