Aquest any 2022, Adifolk celebra les 50es Jornades Internacionals Folklòriques de Catalunya del 2 al 10 de setembre per arreu del País i el 3 de setembre ho fa a Vilanova d'Espoia

Dilluns, 22 d'agost de 2022 a les 00:00

Sota el lema de "Les danses dels pobles, pel nostre poble", amb la participació de grups folklòrics de diferents cultures del món, vinguts de Brasil, Bulgària, Kenya, Romania i Mèxic.
El festival d’Adifolk neix l’any 1972 a Catalunya amb el nom de Jornades Internacionals Folklòriques (JIF), sota el lema de “Les danses dels pobles pel nostre poble”, amb la participació de grups folklòrics vinguts d’arreu del món.

L’objectiu del festival és la cohesió entre els pobles del món mitjançant una de les expressions més representatives de la cultura popular, la dansa.

Enguany a Vilanova d'Espoia ens visitarà i podrem gaudir de les diferents actuacions que realitzarà el grup de Bulgària i també una representació del grup de Caramelles de Vilanova d'Espoia.

El conjunt de dansa popular “Detelini” es va establir a Pavel Banya, Bulgària el 1989 de la mà de Nedka i Kolio Kavrakov.
Des de llavors el conjunt ha estat el centre del patriotisme i del domini artístic búlgar. Actualment, el conjunt compta amb 120 intèrprets d’entre 5 i 28 anys, que canten i ballen un repertori molt ric i temperamental. El repertori està format per danses de totes les sis regions etnogràfiques de Bulgària, però principalment de la regió etnogràfica de Tràcia. 
L’Ensemble “Detelini” és membre del Consell Internacional d’Organització de Festivals de Folklore i Arts Populars - CIOFF i ha presentat el país més de 45 vegades en festivals internacionals a diferents països del món, com França, Espanya, Hongria, Itàlia, Rússia, Polònia, Grècia, Turquia, Sèrbia...
Al llarg dels anys, el conjunt ha anat conservant el ric patrimoni i el folklore tradicional búlgar de generació en generació. Actualment el director del conjunt és Kolio Kavrakov, el director d’art, el Hristo Hristov i la coreògrafa, la Detelina Kavrakova.
 

Darrera actualització: 22.08.2022 | 12:54

Imatges