Aprovat per majoria el pressupost general 2023 de l'Ajuntament de la Torre de Claramunt

Dimecres, 1 de febrer de 2023

El passat ple de la corporació que va tenir lloc el 18 de Gener de 2023 a la sala de plens de l’Ajuntament de La Torre de Claramunt, van ser aprovats per majoria, els pressupostos generals per aquest any 2023 .
Han estat uns pressupostos  equilibrats, austers i molt sensibles amb la situació que estem vivint i amb l’objectiu de ser un pressupost proper a la ciutadania.

A nivell impositiu s’han congelat la majoria d’impostos, per minvar la pressió fiscal al ciutadà.
La partida global per l’àrea social és d’un total de 152.565€ , suposant un 9,5% més que el 2022. Aquesta àrea està focalitzada a la dinamització d’activitats per la gent gran i pel públic en general, cobreix amb les ajudes i subvencions a les Entitats Cultural i Esportives on s’està fent un gran esforç per donar-los suport, amb una partida global de 30.000€
L’àrea de Joventut disposarà d’una partida de 23.100€ perquè tingui una major projecció dins l’àmbit municipal.
A nivell de Medi Ambient s’inverteix en molts àmbit com les franges de protecció, la neteja de parcel·les, la millora i adequació en el tema d’aigües residuals, l’ajuda i sensibilització en matèria de la biodiversitat de la flora i la fauna, entre d’altres.
A la partida d’ensenyament s’hi ha destinant un 2,1% del total del pressupost, ja que és inversió pel desenvolupament i futur de la societat.
Pel què fa a Cultura i Promoció municipal s’estan duent a terme actuacions i activitats per tal de donar a conèixer el nostra municipi com la Festa de la Cassola de la Vinya, la festa folklòrica d’Adifolk on es comparteix i es dona a conèixer la cultura catalana, les Visites guiades al Castell, l’arranjament de les Sitges i la adequació i promoció de la Mina Assumpció.
S’està molt sensibilitzat en el tema de seguretat ciutadana i per això s’invertirà en la compra de 2 càmeres addicionals lectores de matrícules i en un radar de control de velocitat.
Enguany també se segueix apostant per la participació ciutadana, i s’aporta una partida de 35.000€ pels V Pressupostos Participatius  2023-2024 perquè el propi veïnat decideixi el destí de la mateixa.
Es pretén seguir invertint en nous projectes per millorar el municipi com l’entrada a la urbanització del  Xaró,  la pavimentació de ca l’Antón – Xaró – Torre Baixa, la Rocalla a Vilanova d’Espoia – La Serra, l’enllumenat de  leds a la resta de carrers que falten per cobrir el cent per cent .
Es un Pressupost equilibrat amb un total de 4.247.779,64€, amb un nivell d’endeutament molt controlat amb tant sols un 32% i complint amb totes les ratis econòmiques exigides.
Aquest Pressupost 2023 de La Torre de Claramunt a estat aprovat per majoria amb els vots de JxCat a favor, el Partit Independent a favor, l’abstenció del grup ERC, i el vot en contra del grup del PSC.                                          
Per a més informació es pot consultar el següent enllaç de la publicació al BOP
També es pot consultar la gravació que es va fer del ple publicada al youtube clicant l'enllaç adjunt

Darrera actualització: 2.02.2023 | 10:05