Activitats per la gent gran promogudes per l'Ajuntament i Vellesa Activa .

Dimecres, 23 de novembre de 2022

Perquè sorgeix el projecte Anoia Vellesa Activa ?

Degut al tancament dels equipaments destinats a la gent gran, a conseqüència de la pandèmia i a la manca d’aquests espais socioculturals en el món rural, es produeix la necessitat de crear la figura d’una persona dinamitzadora de persones grans que pugui no només elaborar un pla d’activitats d’acord a les necessitats de la població envellida dinamitzant els espais municipals, sinó també, captar els motius per els quals algunes persones grans no participen a la vida social o comunitària del municipi.

Es realitza un estudi , sobretot telefònic amb trucades directes a totes aquelles persones  majors de 65 anys, perquè es pretén analitzar si aquests motius de manca de participació en les activitats és per desconeixement, desinformació, desinterès o bé per manca d’accessibilitat, el que provoca aquesta escassa participació i tendència a l’aïllament i la soledat no desitjada, L' objectiu és trobar la manera per incentivar -los a participar -hi i que se sentin escoltats i acompanyats.

Ja s'han realitzat diferents tallers als centres socials de Pinedes de l'Armengol, a l'espai parroquial de Vilanova d'Espoia i a l'espai de la Gent gran al nucli de La Torre, com el "taller per aprendre i millorar l´ús del telèfon mòbil" tots des del mes de maig, fins l'octubre. 

També s'han fet "Caminades saludables per fer salut i poble". Qui vulgui participar en aquestes caminades encara ho pot fer els dimarts de novembre i desembre a la tarda.

S'han fet xerrades com ‘’Com gestionar les meves emocions? L’autocura’   i la darrera que va ser  realitzada el 15 de novembre ‘’Salut emocional i qualitat de vida’’ 

L’Ajuntament aposta per seguir comptant amb el projecte Anoia Vellesa Activa, creat i impulsat pel Consell Comarcal de l’Anoia per dur a terme polítiques d’envelliment a diferents municipis de la comarca.

Darrera actualització: 24.11.2022 | 13:21