7a edició de la Cassola de Vinya amb gran èxit de participació.

Dimarts, 14 de novembre de 2023

Aquest diumenge 12 de novembre, La Torre de Claramunt ha acollit la setena edició de la Festa de la Cassola de Vinya amb activitats durant tot el matí .
El protagonisme de la Festa se l'emportava la degustació de la cassola de vinya que va estar cuinant-se des de primera hora del matí en una gran olla amb foc de llenya i que tothom qui volgués en podia fer el tast .
La Cassola de Vinya era el menjar d'hivern dels pagesos que treballaven a les vinyes de sol a sol. Els ingredients que es fan servir són de temporada i carns dels corrals de pagès, tot elaborat amb productes de proximitat.

La jornada va començar a les 10 del matí al recinte Torresport on hi havia el Mercat del Rabasser amb parades amb productes alimentaris i de proximitat. També hi va haver la Mostra d’Oficis del Vi i de la Vinya amb demostracions i exposicions com la del cisteller, el boter i fassina d’aiguardent. A la mateixa vegada, el visitant va poder gaudir d’una exposició de tractors antics a càrrec dels Amics del Tractor d’Època del Bages
També hi havia una mostra i degustació de vins i caves i la música en directe a càrrec de “Virgínia i Gepe”.

Per als més petits hi va haver dos tallers, un d'ells “Tallers de manualitats de la vinya i la terra” a càrrec de “El Taller” i  un altre on l’entitat Barraques Artesanals de Pedra Seca que ensenyaren als nens i nenes la construcció de murs de pedra seca en miniatura.

Ens va acompanyar el President del Consell Comarcal, sr. Jordi Parcerisas, l'alcalde d'Igualada, sr. Marc Castells i la regidora de Cultura d'Igualada, la sra.Sandra de la Iglesia, i els acompanyants,  amb qui es va realitzar la visita al castell liderada per en Josep Maria de Febrer, un dels propietaris que ens van fer una molt interessant visita a l'interior del Castell de La Torre de Claramunt.

Seguidament, es van dirigir cap a la Fira i van anar visitant les parades al recinte juntament amb la resta de regidors de l'equip de govern i oposició,  acabant amb el  tast de la cassola de vinya, com no podria ser d'altra manera.

Abans d'acabar la Festa, el president Jordi Parcerisas, va fer la visita a l'Ajuntament i va signar el llibre d'honor.

L'alcalde Jaume Riba ha qualificat la jornada molt satisfactòria i va comentar molt orgullosament  que la " la festa de la Cassola de Vinya és per a gaudir d’una festa que ens ensenya d’on venim i de la que podem aprendre costums que ens defineixen com a poble”.

Darrera actualització: 14.11.2023 | 12:53